Ajankohtaista


Kolme vinkkiä osakeyhtiön veroilmoitukseen 2020

Verohallinto on päättänyt pidentää joulukuussa 2020 tilikautensa päättäneiden yhteisöjen ja yhteisetuuksien veroilmoituksen jättöaikaa kuukaudella toukokuun 2021 loppuun saakka. Keskuskauppakamarin johtava veroasiantuntija Emmiliina Kujanpää antaa kolme vinkkiä osakeyhtiön veroilmoituksen täyttämiseen.

Lue lisää


Developing Markets Platform ja vientikaupan rahoitustyöpaja kasvuun ja kansainvälistymiseen

Tervetuloa kuulemaan, miten Business Finlandin Developing Markets Platform ja Finnveran vientikaupan rahoitustyöpaja auttavat pk-yritystä kasvuun ja kansainvälistymiseen liittyen. Kokous järjestetään TEAMS- kokouksena 18.5.2021.

Lue lisää


Kesää kohti, optimismia ilmassa

Hallitus esitteli viime viikon lopulla exit-suunnitelmansa, joka ottaa kantaa nyt voimassa olevien asetettujen rajoitusten purkamiseksi kesäkuulta alkaen. Vaikka hallitus ohjaa päätöksentekoa, niin päätöksenteko tehdään paikallisesti. Esitys on viikon ajan lausuntokierroksella ja tuloksia voimme odottaa ensi viikolla.

Lue lisää


Kauppakamarin perustamisen valmistavasta kokouksesta 70 vuotta 18.4.2021

Helsingin kauppakamarin alaisen osaston, Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin, perustamisen valmistava kokous pidettiin Hyvinkäällä 18.4.1951. Hankkeen takana oli Helsingin Verkatehdas Oy:n aktiivinen toimitusjohtaja ja omistaja, lakitieteen lisensiaatti Isac Nemes.

Lue lisää


Virtuaalinen asiantuntijainfo: Yritysten kustannustuen 3. hakukierros ja sulkemiskorvaus

Tämä tietoisku tarjoaa tuoretta tietoa yritysten kustannustuen kolmannesta kierroksesta, joka aukeaa 27.4. Lisäksi tilaisuudessa käsitellään sulkemiskorvausta, joka tulee koskemaan yrityksiä, joiden asiakastilat määrätään tai on määrätty suljettaviksi.

Lue lisää


Suomen vienti piristyy vauhdilla - ja se kaipaa uskottavaa exit-suunnitelmaa ripeästi

Suomen vienti jatkaa vilkastumistaan. Kauppakamarin vientiasiakirjojen kysyntä on kasvanut Suomessa peräti 11 prosenttia, käy ilmi uunituoreista vientiasiakirjatilastoista vuoden 2021 maaliskuulta. Arvio tukee myös tullin eilen julkaisemia tilastoja, joiden mukaan tavaraviennin arvo nousi helmikuussa 8 prosenttia.

Lue lisää


Työllisyys on nyt matalampi kuin ennen koronakriisiä – huomio pitkäaikaistyöttömyyteen

Työllisyystilanne on edelleen karu ja lomautusten määrä on korkealla. Keskuskauppakamarin pääekonomisti Mauri Kotamäen mukaan on huolestuttavaa, että nykytyöttömyyden taso on korkeampi ja työllisyys matalampi kuin ennen koronapandemiaa. Uudet sulku- ja liikkumisrajoitukset tulevat lisäämään lomautuksia ja työttömyyttä entisestään, arvioi Kotamäki.

Lue lisää


Kunnallisverolla jopa useamman tonnin merkitys vuosituloihin

Haluaisitko tienata muutamia tuhansia euroja enemmän vuodessa? Siinä tapauksessa kannattaa muuttaa Jomalaan, jossa kunnallisveroaste on maan matalin. Jomalalainen keskipalkkainen työntekijä saa käteen vuodessa noin 2300 euroa enemmän kuin Suomen kireimmin verottavassa kunnassa Halsualla asuva kollegansa, selviää Keskuskauppakamarin verokiilalaskurista.

Lue lisää


Naisjohtajakatsaus: Pohjoismaissa eniten naisia pörssiyhtiöiden johdossa - Suomi kärkisijoilla

Kansainvälinen vertailu osoittaa, että Suomi ja muut Pohjoismaat ovat kärkisijoilla, kun vertaillaan naisten osuutta pörssiyhtiöiden hallituksissa ja johtoryhmissä. Parhaiten vertailussa on menestynyt Norja. Suomen ja Ruotsin esimerkit kuitenkin osoittavat sen, että naisjohtajuutta voidaan edistää elinkeinoelämän itsesääntelyllä.

Lue lisääHorisontti Eurooppa -webinaarisarja on käynnistynyt

Rahoitusta, kansainvälistä kasvua ja yhteistyötä.

Lue lisää


Kutsu: Viennin ja tuonnin haasteita - merikuljetukset ja konttipula

Keskuskauppakamari yhdessä kauppakamarien kanssa on seurannut koronarajoitusten vaikutuksia Suomen vientiin ja tuontiin sekä sitä tukeviin kuljetuksiin. Viime aikoina yritykset ovat kertoneet uusista kuljetuksiin liittyvistä ongelmista, kuten konttipulasta, minkä kauppakamarin tuore vientiyrityskysely vahvistaa.
​​​​​​​

Lue lisää


Kiertotalouden investointiavustus

Rahoitus on tarkoitettu Suomessa toimivien yritysten sellaisiin kiertotalousinvestointeihin, jotka parantavat ympäristönsuojelun tasoa yli EU:n normien tai lisäävät jätteen kierrätystä nykyisen teknisen kehitystason ylittävillä ratkaisuilla. Rahoitettavilla kiertotalousinvestoinneilla edistetään kiertotalouden kehittymistä Suomessa.

Lue lisää


Käytännön toteutus ratkaisee Suomen kestävän kasvun ohjelman onnistumisen ​​​​​​​

Alustava luonnos Kestävän kasvun ohjelmaksi sisältää kannatettavia linjauksia teollisuuden kestävien investointien vauhdittamiseksi, TKI-toiminnan edistämiseksi ja osaavan työvoiman saatavuuden turvaamiseksi. Yksityiskohdat tulevat kuitenkin ratkaisemaan lopullisen onnistumisen.

Lue lisää