Ajankohtaista


#Kesäduuni 22 - haastamme alueen yritykset palkkaamaan nuoren

Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari haluaa heittää julkisen haasteen alueemme yrityksille ja yrittäjäjärjestöille, kunnille ja julkisomisteisille yhtiöille; autetaan nuoria kohti tulevaisuuden uria, palkkaa nuori kesäduuniin 2022.

Lue lisää


Rahoitusmahdollisuuksia yrityksille vuonna 2022

Ensimmäinen haku uuden ohjelmakauden mukaisiin hankkeisiin (mm. kehittämisavustus) käynnistyy näillä näkymin tammikuussa -22 ja haku on avoinna noin parin kuukauden verran.
​​​​​​​

Lue lisää


Verovapaat henkilökuntaedut monipuolistuvat

Työntekijöille annetuista verovapaista henkilöeduista säädetään tuloverolaissa. Harrastus- ja virkistystoiminnan lajikirjon monipuolistuminen tuo käyttöön uusia erilaisia etuja. Koronan myötä etätyö sekä liikkumisen rajoitukset ovat tuoneet henkilökuntaetujen piiriin myös virtuaalisesti järjestettävät tapahtumat. Oikeuskäytäntö ja verohallinnon ohjeistus selventävät näiden uusien etujen verovapauden kriteerejä.
​​​​​​​

Lue lisääVientiasiakirjat.fi-palvelun käyttäjät ovat erittäin tyytyväisiä palveluun

Kauppakamarit myöntävät yrityksille alkuperätodistuksia vientiasiakirjat.fi-palvelun kautta. Valtakunnalliseen, kauppakamarien tarjoamaan palveluun rekisteröitymällä voi hakea Euroopan Unionin yleisiä alkuperätodistuksia (Certificate of Origin) sekä vahvistuksia ulkomaankaupan asiakirjoille. Hakemukset käsitellään alueellisissa kauppakamareissa akkreditoitujen käsittelijöiden toimesta.
​​​​​​​

Lue lisää


Vihreä ti­lin­pää­tös ja vas­tuul­li­suus osana vihreää siirtymää

Laurea- ja LAB-ammattikorkeakoulut yhdessä tilitoimistojen kanssa keskittyvät tilitoimistojen palvelumallin uudistamiseen ja kehittämiseen.

Lue lisääToimeenpano ratkaisee sote-uudistuksen onnistumisen

Kustannusten kasvun hillitsemisen tulee olla keskeisessä roolissa, kun tulevaisuuden sote-palveluita järjestetään, vaativat kauppakamarit aluevaaliteeseissään. Sote-lakien toimeenpano hyvinvointialueilla ratkaisee koko uudistuksen onnistumisen.
​​​​​​​

Lue lisää


Alueelliset arvoketjut logistiikkahäiriöiden tueksi, digitalisaatio hyötykäyttöön

Valtioneuvoston tuoreen selvityksen mukaan logistiikka- ja saatavuushäiriöitä sekä arvoketjuhäiriöitä näkyy jo kaikkialla, ja myös suomalaiset yritykset ovat kohdanneet niitä eri teollisuuden aloilla. Alueelliset arvoketjut lyhentäisivät kuljetusmatkoja ja pienentävät yritysten kuljetuskustannuksia, toteaa Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtaja Lenita Toivakka.

Lue lisää


Kilpailukieltosopimuksia koskevan lainsäädännön muutos voi tuoda yllättäviä kustannuksia

Työsopimuslakiin on vireillä muutos, jonka mukaan työsuhteen jälkeiseen aikaan ulottuviin kilpailukieltosopimuksiin liittyy jatkossa työnantajalle aina maksuvelvollisuus. Keskuskauppakamarin lakimies Minna Aalto-Setälä muistuttaa yrityksiä varautumaan muutokseen, tai edessä voi olla yllättäviä kustannuksia.
​​​​​​​

Lue lisää


Reka Kaapelista ensimmäinen hiilineutraali kaapelin tuottaja 1.11.2021 alkaen

Reka Industrial Oyj:n tytäryhtiö Reka Kaapeli Oy on tehnyt järjestelmällisesti töitä ympäristötavoitteidensa eteen ja yritys on pystynyt pienentämään CO₂-päästöjä 80 % vuoteen 2019 verrattuna. Jäljelle jäävät päästöt Reka Kaapeli kompensoi 1.11.2021 alkaen saavuttaen hiilineutraaliuden oman toiminnan osalta.

Lue lisää