Ajankohtaista


Työntekijöiden liikkuvuus vähenee merkittävästi koronan seurauksena

Työhön liittyvä automatkustaminen tulee laskemaan rajusti, vaikka koronaeristäytyminen loppuu. Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin jäsenyrityksille tekemään kyselyyn vastanneista miltei 81 prosenttia kertoi työhön liittyvän automatkustaminen vähenevän joko merkittävästi tai jonkin verran. Työajon lisääntymiseen ei uskonut kukaan.

Lue lisääUusi opas kauppasopimusten hyödyntämiseksi

Keskuskauppakamari on julkaissut oppaan, joka auttaa yrityksiä EU:n kauppasopimuksien ja tullietuuksien hyödyntämisessä tavarakaupassa. Edut ovat saatavilla kaikille, mutta niiden hyödyntäminen vaatii yrityksiltä kauppasopimusehtojen ymmärtämistä, muistuttaa Keskuskauppakamarin kansainvälisen kaupan asiantuntija Hannele Visuri.

Lue lisää


Lähes 81 prosenttia talousalueemme yrityksistä kärsii työvoimapulasta

Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin jäsenyrityksille suunnatun kyselyn mukaan lähes 81 prosenttia yrityksistä kokee pulaa tai paljon pulaa osaavasta työvoimasta. Jopa 64 prosenttia yrityksistä arvioi, että pula osaavasta työvoimasta on rajoittanut yritysten kasvua ja liiketoimintaa. ”Hämmästyttävän hitaasti hallitus reagoi yritysten työvoimapulaan. Kasvun tiellä pysytään ainoastaan nopealla reagoinnilla työvoimansaatavuuden parantamiseksi”, toteaa Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin toimitusjohtaja Marja Heinimäki.

Lue lisää


Yritysten energiatehokkuuspalkinto

Hyvinkään kaupungin energiansäästötyöryhmä järjestää kymmenettä kertaa yhdessä Hyvinkään yrittäjien ja Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin kanssa energiatehokkuuskilpailun, jossa palkitaan parhaiten energiankäyttöään tehostaneet tai uusiutuvan energian käyttöä edistäneet hyvinkääläiset yritykset.

Lue lisääVielä on mahdollista hakea EU:n koronatukea aineettomien oikeuksien suojaamiseen

Pienillä ja keskisuurilla yrityksillä on mahdollisuus hakea Euroopan unionin teollisuusoikeusvirasto EUIPO:n myöntämää tukea tavaramerkkien ja mallioikeuksien hakemusmaksuihin. Hakuaikaa on syyskuun loppuun asti ja tukea voi saada enintään 1500 euroa.
​​​​​​​

Lue lisää


Lähes 86 prosenttia alueemme yrityksistä kannattaa koronapassia

Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin jäsenyritysten selvä enemmistö 85,5 prosenttia haluaa koronapassin käyttöön. Kyselyssä vajaa 9,6 prosenttia vastanneista arvioi, ettei koronapassia tarvita ja 4,8 prosenttia ei ota asiaan kantaa. Vastanneista 59 prosenttia arvioi, että koronapassista olisi hyötyä omalle liiketoiminnalle, 24,1 prosenttia ei näe hyötyä ja 19,9 prosenttia ei osaa sanoa. Kyselyyn vastasi 83 talousalueemme jäsentä. Koronapassin rinnalla myös mm. pikatestaus ja sanktiot ohjeiden noudattamattomuudesta saivat yrityksiltä kannatusta.

Lue lisää


Osallistu turvallisesti tilaisuuksiimme

Kauppakamarin syksyn koulutukset ja jäsentapahtumat järjestetään vastuullisesti THL:n ohjeita noudattaen lähi-, etä- tai hybriditilaisuuksina. Asiakkaidemme ja henkilökuntamme terveys on meille ensiarvoisen tärkeää. Huolehdimme siitä, että toimimme uudessa normaalissa mahdollisimman turvallisesti ja tartuntariskit minimoiden.

Lue lisää


Budjettiriihestä tarvitaan nopeita päätöksiä osaavan työvoiman turvaamiseksi

Keskuskauppakamari on huolissaan siitä, että pula osaavasta työvoimasta tyrehdyttää orastavan kasvun. Mikäli hallitus ei tee nopeita toimia, joilla turvataan osaavan työvoiman saatavuus, jää yritysten kasvupotentiaali lunastamatta. Keskuskauppakamari lähettääkin hallitukselle terveiset tulevaan budjettiriiheen: nyt tarvitaan nopeita päätöksiä, jotka lisäävät osaavan työvoiman tarjontaa jo tänä vuonna. Keskuskauppakamari tarjoaa myös 10 keinoa osaavan työvoiman turvaamiseksi.
​​​​​​​

Lue lisää


Kestävän kasvun rahoitushaku auki

Miten haluaisit uudistaa ja mullistaa audiovisuaalista alaa tai tapahtuma-alaa? Siintääkö mielessäsi yrityksesi kasvu kansainvälisille markkinoille ja onko sinulla mielessäsi kilpailuetu, mitä muilla toimijoilla ei ole?

Lue lisääTavaroiden ulkomaankaupan ennakkotilasto kesäkuussa 2021

Tavaraviennin arvo nousi 23,8 prosenttia kesäkuussa. Metsäteollisuuden tuotteiden viennin arvo kasvoi selvästi.

Lue lisää