Ajankohtaista


Kansainvälistymällä kasvuun

Kauppakamareiden lokakuinen kansainvälistymisviikko tarjoaa tietoa kohdemaista, vientivalvonnasta, pakotteista ja liike-elämän kulttuurieroista.
​​​​​​​

Lue lisääYritysten terveiset tuoreille kuntapäättäjille

Yritykset toivovat uusien kuntapoliitikkojen panostavan kunnissa ja kaupungeissa erityisesti työvoiman saatavuuteen ja yrityspalveluiden kehittämiseen. Valtiolta yritykset puolestaan toivovat työn verotuksen keventämistä sekä osaavan työvoimaan saannin edellytysten parantamista.

Lue lisää


Kuntavaalit: Miljoonainvestoinnit viivästyvät hitaan kaavoitusprosessin takia

Kaavoituksen ja luvituksen hitaus on merkittävin syy kuntiin tehtävien investointien viivästymiseen. Kauppakamarien tekemässä kyselyssä 10 prosenttia vastanneista ja yli 11 prosenttia Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin yrityksistä kertoi, että kaavoitus- ja luvitusprosessi on hidastanut investointeja merkittävästi. Viivästyneistä hankkeista 30 prosenttia oli arvoltaan yli 5 miljoonan euron investointeja. Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin alueella vastaava luku oli huomattavasti korkeampi ollen 50 prosenttia.

Lue lisää


Yrityksen kehittämisavustuksen (EAKR) hakua jatketaan 31.8.2021 asti

Rahoitushaku, joka avautui 26.2.2021 pk-yrityksille covid-19 pandemian aiheuttaman kriisin vahinkojen korjaamiseksi sekä uuden kasvun luomiseksi jatkuu 31.8.2021 saakka seuraavasti.

Lue lisää


SUURI VEROSELVITYS, Uusimaa ja Kanta-Häme

Keskuskauppakamarin Suuresta Veroselvityksestä selviää, että vuonna 2019 yritykset maksoivat ja tilittivät veroja ja veronluonteisia maksuja noin 69 miljardia euroa. Tämä on viisi miljardia euroa enemmän kuin vuonna 2017.

Lue lisääBusiness Finlandin kautta 530 miljoonaa suomalaisille yrityksille

Euroopan unionin elpymisvälineestä saatavasta rahoituksesta on tulossa myönnettäväksi Business Finlandin kautta noin 150-170 miljoonaa euroa vuodessa vuosina 2021-2023. Yhteensä Business Finlandille on esitetty myöntövaltuuksia noin 530 miljoonan euron arvosta.

Lue lisää


Suomen työmarkkinat joustavat kuin rautakanki – Suomi hännillä vertailuissa

Kansainvälisissä vertailuissa Suomi sijoittuu matalille sijoille työmarkkinoiden joustavuudessa, käy ilmi kauppakamarin talouskatsauksesta. Esimerkiksi Tanskan joustoturvamalli on osoittautunut sekä käytännössä että kansainvälisten vertailujen pohjalta toimivaksi tavaksi järjestää työmarkkinat. Sen sijaan yleissitovuutta ei suurimmassa osassa maita ole käytössä ja Suomessa asian tärkeyttä on liioiteltu.

Lue lisää


Uudenmaan huippuyritykset haussa, ehdota palkittavia!

Pyydämme ehdotuksia vuoden 2022 yrityspalkinnon saajista. Uusmaalaisia huippuyrityksiä voi ehdottaa verkkolomakkeella 10.8.2021 asti.

Lue lisää


Dealflow.fi -palvelu yhdistää kansainväliset sijoittajat suomalaisiin yrityksiin

Business Finlandin tarjoaman www.dealflow.fi palvelun kautta kansainväliset sijoittajat voivat etsiä sekä kontaktoida palveluun rekisteröityneitä kotimaisia yrityksiä.

Lue lisää
Hallituksen laskelmista puuttuu negatiivisia vaikutuksia aiheuttavat työllisyystoimet

Kehysriihessä tehtyjen työllisyyspäätösten jälkeen hallituksen päätösperäisten työllisyystoimien vaikutus on noin 23 000–35 000 lisätyöllistä. Keskuskauppakamarin pääekonomisti Mauri Kotamäki huomauttaa, että hallituksen tekemistä laskelmista puuttuu negatiivisia vaikutuksia aiheuttavat työllisyystoimet. Lisäksi ministeriöiden omat laskelmat menevät ristiin, mikä aiheuttaa entisestään sekaannusta.

Lue lisää


Kauppakamarin perustavasta kokouksesta 70 vuotta

Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin perustavassa kokouksessa 17.5.1951 oli Hyvinkään, Riihimäen ja Järvenpään teollisuuden ja kaupan edustajia. Toiminta käynnistyi Helsingin kauppakamarin alaosastona. Johtoon asetettiin 36-jäseninen toimikunta, puheenjohtajana Nemes. Tavoitteena oli alusta alkaen itsenäistyminen omaksi kamariksi.

Lue lisää