Ajankohtaista


Hyviä toimintatapoja työpaikoille koronan aikana

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kiristänyt toimia koronavirustilanteen vuoksi ajalle 22.2.-14.3.2021. Lisäksi Suomessa toteutetaan sulkutila ajanjaksolla 8.3.2021-21.3.2021 leviämis- ja kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla.

Lue lisää


Kauppakamarit: Rahoituspohja riittämätön Liikenne 12 -suunnitelmassa

Kauppakamarien mielestä liikenteen infran rahoituspohja on riittämätön sellaisena kuin se Liikenne 12 –suunnitelmassa on esitetty. Liikenteen infraan tarvitaan huomattavasti vankempi rahoituspohja, jotta toimivat liikenneyhteydet voidaan varmistaa tulevaisuudessa.

Lue lisää


Uudenmaan kokoontumisrajoituksia kiristetään

Heikentyneen epidemiatilanteen vuoksi Etelä-Suomen aluehallintovirasto kiristää kokoontumisrajoituksia Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Kaikki yli kuuden hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty 22.2.-14.3. väliseksi ajaksi .

Lue lisääOletko sinä kauppakamarimme uusi Jr Advisor?

Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin hallituksen tehtävä on valvoa ja johtaa organisaation toimintaa niin lyhyellä kuin pitkällä perspektiivillä. Hallituksessamme on laaja edustus jäsenistöstämme ja hallitusjäseniemme osaaminen on laajaa. Hallitusjäsenyys on myös oman osaamisen kehittämistä. Hallituksessa vaikuttaminen on näköalapaikka alueen elinkeinoelämään ja mahdollisuus luoda uusia verkostoja.

Lue lisää


Yksinyrittäjät mukaan kustannustukeen – lakiluonnos lausunnoille

Kustannustuesta järjestetään kolmas hakukierros. Tavoitteena on edelleen tukea yrityksiä koronaviruksen aiheuttamassa vaikeassa taloustilanteessa. Kustannustukilakiin ehdotetaan nyt muutoksia, jotta tukea voitaisiin myöntää entistä joustavammin erityisesti pienyrityksille ja yksinyrittäjille. Yksinyrittäjätuki on jatkossa osa kustannustukea.

Lue lisää


Osaajapula torjutaan maahanmuutolla ja koulutuksen sääntelyn keventämisellä

Olemassa olevan osaamisvajeen umpeen kurominen vaatii yhteiskunnalta merkittäviä uusia panostuksia. Nopein ratkaisu osaajapulan lievittämiseen on osaamisperusteisen maahanmuuton lisääminen, mutta se yksin ei riitä. Myös koulutukseen liittyvää sääntelyä on purettava ja annettava järjestelmän ohjautua vahvemmin työ- ja elinkeinoelämän tarpeen mukaan, toteaa Keskuskauppakamari Ratkaisuja osaamisvajeeseen -julkaisussaan.

Lue lisää


17 miljoonaa euroa kiertotalouden investointiavustusta

Business Finland avaa 15.2.2021 uuden palvelun, jolla rahoitetaan kiertotalouden investointeja. Rahoitusta voivat saada kaiken kokoiset Suomessa rekisteröidyt yritykset, joiden investoinnit edistävät kiertotaloutta ja vihreää kasvua Suomessa. Investointiavustuksen hakuaika päättyy 16.4.2021.

Lue lisää


EI ruuhkamaksuille

EI RUUHKAMAKSUILLE - Pääkaupunkiseudun kehyskunnat, yrittäjät ja elinkeinoelämä: ruuhkamaksut olisivat päästövähennyskeinona epätasa-arvoinen ja elinkeinoelämän kannalta haitallinen.

Lue lisää


Koronakysely 2.2.2021

Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin jäsenten vahva toive rokotuksiin; työterveyshuollon järjestämistä rokotuksista pitää saada täysimääräinen korvaus.

Lue lisää


Kustannustuen toinen hakukierros on auki ja se päättyy 26.2.2021 klo 16.15

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi COVID-19 -pandemian vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia tukikauteen (1.6.2020 – 31.10.2020) kohdistuvia palkka- ja muita kuluja.

Lue lisää


Yrityksen kehittämisavustuksen väliaikaisia muutoksia jatketaan 30.6.2021 asti

Valtioneuvosto on 30.12.2020 antamallaan asetuksella jatkanut aiemmin syksyllä valtionavustuksesta yritystoiminnan kehittämiseksi annettuun valtioneuvoston asetukseen tehtyjen väliaikaisten muutosten voimassaoloa. Mainittu asetus koskee ELY-keskusten myöntämää yrityksen kehittämisavustusta.

Lue lisää


Innovaatiosetelillä voit ostaa uutta tietoa ja osaamista yritykseesi

Innovaatioseteli on tarkoitettu pk-yrityksille, joilla on uusi kansainvälistä kasvupotentiaalia omaava tuote- tai palveluidea ja jonka eteenpäinviemiseksi yritys tarvitsee ulkopuolista osaamista. Innovaatiosetelin avulla on tarkoitus löytää yrityksille uusia avauksia liiketoimintansa kasvun tueksi ja kannustaa yrityksiä innovaatiotoiminnan piiriin.

Lue lisää


Etelä-Suomen EAKR- ja ESR -rahoituksen hakuinfo

Etelä-Suomen maakuntien liitot ja Hämeen ELY-keskus varautuvat avaamaan EAKR- ja ESR-haut 22.2.2021.

Etelä-Suomen EAKR- ja ESR-rahoituksen hakuinfot järjestetään Teamsin välityksellä torstaina 11.2. klo 9–11 ja maanantaina 22.2. klo 13:30–15:30 koskien ajankohdalle 22.2.–31.3. suunniteltuja hakuja.

Lue lisää


Jännittävää vuotta 2021!

Vuosi 2021 alkoi mielenkiintoisella tavalla. Koronarokotukset saatiin käyntiin ja meillä on hiljalleen lupa odottaa paluuta uuteen normaaliin. Millainen se on, sitä emme tiedä. Teemme kuitenkin kaikkemme, että se on yritysten toimintaympäristön toimeliaisuutta nostava.

Lue lisää