HRA - Blogi

Onnistunut rekrytointi tukee yrityksen liikevaihdon kasvua. HRA - Hyväksytty rekrytoinnin asiantuntija -koulutus auttaa saavuttamaan rekrytoinnin tavoitteet, varmistamaan rekrytoivan henkilön ammatillisen osaamisen ja parantamaan hakijoiden tasa-arvoista kohtelua sekä kunnioittamista. Se tukee ja auttaa yrityksiä tarjoamalla ohjeita tehokkaisiin prosesseihin ja menettelyihin. Lue lisää HRA:sta.

Kokoamme tälle sivulle rekrytointiin liittyviä ajankohtaisia asiantuntija-artikkeleja.

Rekrytoinnin untuvikon kokemuksia HRA-koulutuksesta

23.11.2021

Kahdeksan viikkoa kestänyt HRA, Hyväksytty rekrytoinnin asiantuntija -koulutus on nyt takanapäin. Koulutus antoi paljon uutta osaamista ja oivalluksia rekrytoinnin prosesseista ja yleisistä periaatteista, juridiikasta, analysoinnista ja päätöksenteosta. Jatka lukemista.

Miten HR-datasta saa hyödyn irti?

18.11.2021 (Alkuperäinen teksti julkaistu 7.9.2021 HR Legal Services Oy / Tatu Malmström)

Yrityksiin kertyy paljon dataa henkilöstöstä ja vauhti vain kiihtyy. Henkilöstödataa saadaan työhyvinvointikyselyistä, liiketoiminnasta, työterveydestä, seurannoista, kaikkialta. Mutta mitä sillä kaikella HR-datalla oikein pitäisi tehdä? Jatka lukemista.

Rekrytoinnin osaamisen päivityksistä huolenpitäminen

15.11.2021

Sain alkusyksystä iloisen puhelinsoiton Riihimäen-Hyvinkään Kauppakamarin koulutuspäälliköltä Lilla Jokiselta, joka kysyi kiinnostustani osallistua Kauppakamarin järjestämään Hyväksytty rekrytoinnin asiantuntija eli HRA-koulutukseen syksyllä 2021. Kahdeksan viikon intensiivinen koulutus tempaisi mukaan ensi metreistä lähtien ja tässä ensimmäisessä blogissa pysähdyn kuvaamaan meidän yrityksen tapaa rekrytoida osaajia Priimaperheeseen. Jatka lukemista.

Ensimmäiset sertifikaatit rekrytoinnin asiantuntijoille

19.10.2021

Suomessa tehtiin rekrytoinnin historiaa 16. syyskuuta, kun ensimmäiset HRA- eli Hyväksytty rekrytoinnin asiantuntija -koulutuksen saaneet kandidaatit läpäisivät Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin kehittämän sertifiointitutkinnon. Jatka lukemista.

Rekrytoinnin untuvikon ajatuksia HRA-koulutuksesta

6.10.2021

Olin todella innoissani, kun kuulin mahdollisuudesta osallistua HRA-koulutukseen. Ajattelin, että nyt minä, liiketalouden opiskelija ja rekrytoinnin untuvikko, pääsen varsinaiseen rekrytoinnin korkeakouluun ja järjestyksessään toiseen HRA-koulutukseen. Jatka lukemista.

Organisaatiokulttuurin johtaminen ja työntekijäkokemus – onko käytössäsi kilpailuedun tuova ymmärrys henkilöstöstä?

17.8.2021 (Alkuperäinen teksti julkaistu 8.3.2021 HR Legal Services Oy / Tatu Malmström)

Yrityskulttuurin kehittäminen, mittaaminen ja johtaminen ovat nousseet esiin yhä uusin tavoin ja uudella painolla viime vuosien aikana. Organisaatiokulttuuri on strategiaa ja arvoja tehokkaampi käytännön toiminnan ohjaaja. Organisaatiokulttuurin johtaminen nähdään tien löytämisenä tavoitteiden saavuttamiseen. Jatka lukemista.

Tuottavaan yhteistyöhön heti rekrytoinnin jälkeen

9.8.2021

Rekrytointi on tehty, haastattelut ja mahdolliset psykologiset testit ja psykologin haastattelu pidetty. Juuri meille sopiva henkilö – toivottavasti – on nyt valittu. Mutta sovimmeko me hänelle? Miten tästä eteenpäin? Jatka lukemista.

Rekrytointi on hylkäysbisnestä

5.7.2021 (alkuperäinen teksti julkaistu 25.3.2021 / Juho Toivola)

Moni rekrytointityöhön pyrkivä ajattelee, että rekrytointi on mukavaa, ihmisten parissa tehtävää työtä. Ja onhan se toki sitäkin. Mutta rekrytointi on myös ammattimaista ja johdonmukaista pettymysten tuottamista. Suurin osa niistä ihmisistä, joita tehtäviin harkitaan, eivät tule valituiksi. Jatka lukemista.

Rekrytointi investointina, epäonnistuessaan kallis.

2.7.2021

Yrityksen strategia antaa suunnan rekrytoinneille
Rekrytoinnin näkeminen osana yrityksen strategiatyötä antaa yritykselle etumatkaa kilpailussa samoista työntekijöistä. Harva yritys nostaa epäonnistuneen rekrytoinnin yrityksen riskitekijöiden listalle. Kuitenkin rekrytointi voi olla epäonnistuessaan kallis investointi, jopa kriittinen. Jatka lukemista.

Maailma muuttuu, niin muuttuu rekrytointikin.

30.6.2021

Maailma muuttuu ja miksi ei muuttuisi. Rekrytointialan kehitystä edistävät teknisten innovaatioiden, lähinnä AI, lisäksi sosiaalinen herääminen. Tekoäly tuo rekrytointien perustyöhön, arviointiin ja seulontaan lisäresurssia ja nopeutta. Se auttaa tunnistamaan nopeasti ne hakijat, joiden profiili vastaa tavoitetta taustoiltaan. Hyvä muistaa, että viime kädessä rekrytoinnin ammattilaisella on aina vastuu ja valta tehdessään valintaa koskevia päätöksiä. Jatka lukemista.