HRA-yleistä

Hakijakokemus, enemmän laatua.
Hyväksytty rekrytoinnin asiantuntija

Tavoitteemme on vahvistaa parhaiden ja eettisten rekrytointimenetelmien, -työkalujen ja -tekniikoiden tuntemusta ja käyttöä sekä kehittää intohimoisesti rekrytointialan imagoa että ohjata jatkuvan kehittymisen tielle.

Haluamme tukea hyvän työnantajamielikuvan ja erinomaisen hakijakokemuksen rakentamista. Ne auttavat onnistumaan rekrytoinneissa ja erottautumaan kilpailijoista. Ohjaamme luomaan selkeän tavoitteen ja työskentelemään kohderyhmäkohtaisesti.
​​​​​​​
​​​​​​​#HRA #rekrytointi #hyvaksyttyrekrytoinninasiantuntija

HRA-rekrytoinnin sertifiointi koulutus

Hyväksytty rekrytoinnin ammattilainen koulutus on Kauppakamareiden koulutusohjelma, joka perustuu SFS 30405 standardiin.

Koulutuksia järjestetään läsnä-, hybridi- että verkkopohjaisina koulutuksina.

Miksi HRA?

 • Sertifioiduksi rekrytoinnin asiantuntijaksi tuleminen edellyttää sitoutumista, omistautumista ja tarkoituksellista työtä. Tunnistamme haasteen, verkostossamme on vuosikymmenien kokemus henkilöstö- ja rekrytointialasta ja olemme kouluttaneet tuhansia rekrytoinnin ja HR:n ammattilaisia.
 • HRA-koulutus antaa työvälineet niin rekrytoinnin ammattilaiselle kuin oman työn ohessa rekrytointia tekevälle, parhaiden osaajien ja lahjakkuuksien rekrytoimiseksi.
 • Opit soveltamaan osaamistasi ja rekrytoinnin periaatteita sekä tiedät osaamisesi olevan ajantasalla.
 • Koulutuksemme tarjoaa kaksi päivän tai neljä puolen päivän mittaista interaktiivista koulutusta noin kuukauden ajanjaksolla. Lisäksi koulutukseen kuuluu lukupaketti, ennakkotehtävä sekä välityö.
 • Lopuksi voit suorittaa osaamisen kartoittavan tutkinnon, joka järjestetään kaksi kertaa vuodessa.
 • Tutkintoon voivat ilmoittautua HRA koulutuksen käyneet henkilöt.

Mitä HRA-rekrytoinnin sertifiointi koulutusohjelma tarjoaa sinulle?

 • Opit uusimmat parhaat käytännöt rekrytoinnin menetelmistä, työkaluista ja tekniikoista.
 • Kuulet ajankohtaiset asiat alalta ja lainsäädännöstä.
 • Täydennät osaamistasi tullaksesi rekrytoinnin ammattilaiseksi.
 • Opit kyvyn ajatella laatikon ulkopuolelta.
 • Parannat taitojasi etsiä uusia kyvykkyyksiä.
 • Edistät kilpailukykyäsi rekrytoinnin ammattilaisena.
 • Verkotut alan muiden ammattilaisten kanssa.
 • Vaikutat onnistuneiden rekrytointien kautta organisaatiosi kasvuun ja menestykseen.
 • Omaat intohimon jatkuvaan kehittämiseen!

Osallistujapalautteita:

” Kattava kokonaisuus, paljon mietittävää, tietoa suoraan käytäntöön.”

”Todella hyvä ja kattava materiaali, äärimmäisen tyytyväinen!”

”Heräsi ajatus, että rekryihin pitäisi käyttää enemmän aikaa ja vaivaa. Nyt tunnistaa rekryn tärkeyden ja strategisen roolin.”


Tulevat HRA-koulutukset ja tapahtumat


HRA Blogi

Rekrytointi on hylkäysbisnestä

5.7.2021 (alkuperäinen teksti julkaistu 25.3.2021 / Juho Toivola)

Moni rekrytointityöhön pyrkivä ajattelee, että rekrytointi on mukavaa, ihmisten parissa tehtävää työtä. Ja onhan se toki sitäkin. Mutta rekrytointi on myös ammattimaista ja johdonmukaista pettymysten tuottamista. Suurin osa niistä ihmisistä, joita tehtäviin harkitaan, eivät tule valituiksi. Jatka lukemista.Rekrytointi investointina, epäonnistuessaan kallis.

2.7.2021

Yrityksen strategia antaa suunnan rekrytoinneille
Rekrytoinnin näkeminen osana yrityksen strategiatyötä antaa yritykselle etumatkaa kilpailussa samoista työntekijöistä. Harva yritys nostaa epäonnistuneen rekrytoinnin yrityksen riskitekijöiden listalle. Kuitenkin rekrytointi voi olla epäonnistuessaan kallis investointi, jopa kriittinen. Jatka lukemista.


Maailma muuttuu, niin muuttuu rekrytointikin.

30.6.2021

Maailma muuttuu ja miksi ei muuttuisi. Rekrytointialan kehitystä edistävät teknisten innovaatioiden, lähinnä AI, lisäksi sosiaalinen herääminen. Tekoäly tuo rekrytointien perustyöhön, arviointiin ja seulontaan lisäresurssia ja nopeutta. Se auttaa tunnistamaan nopeasti ne hakijat, joiden profiili vastaa tavoitetta taustoiltaan. Hyvä muistaa, että viime kädessä rekrytoinnin ammattilaisella on aina vastuu ja valta tehdessään valintaa koskevia päätöksiä. Jatka lukemista.