HHJ, Hyväksytty Hallituksen Jäsen -koulutuskokonaisuus

HHJ-koulutukset antavat parhaan osaamisen hallitustyöskentelyyn. Hanki pätevyys toimia hallituksen jäsenenä ja kartuta omaa osaamistasi ja verkostojasi! Huippusuositussa HHJ-verkostossa on valtakunnallisesti jo noin 16 000 hallitusosaajaa.


Taattua laatua hallitus- ja johtoryhmätyöskentelyn aktivoimiseen ja kehittämiseen!

"Hyvin suunniteltu ja erinomaisesti toteutettu kokonaisuus.
Paljon tuli oppeja & vinkkejä matkaan. Bonuksena monta hyvää kontaktia ja erinomaiset keskustelut kurssilaisten sekä kouluttajien kanssa.
Voin suositella".

”Hallitus on omistajalle ja toimitusjohtajalle kuin palloseinä. Hallituksen jäsenten tärkeä tehtävä on kysyä oikeita kysymyksiä. ”
​​​​​​​​​​​​​

Toimiva hallitus on osakeyhtiön voimavara ja suunnannäyttäjä.

  • Hyvästä ja sitoutuneesta hallituksesta hyötyvät niin yrittäjä, yritysjohto kuin omistajat ja rahoittajatkin.
  • Yrityksen kasvu, kansainvälistyminen, uudistuminen, tuotteiden kaupallistaminen ja markkina-alueiden laajentaminen tarvitsevat tuekseen kokeneita asiantuntijoita ja liiketoimintaosaajia.
  • Erilaiset murrokset kuten sukupolvenvaihdokset, omistajamuutokset ja markkinahäiriöt ovat helpommin havaittavissa, kun yrityksestä löytyy laajalti kokemusta.
  • HHJ-kurssi tukee erinomaisesti myös johtoryhmätyöskentelyn kehittämistä.
  • Suuntaa ajattelua kohti laajempaa kokonaisuutta ja ohjaa työstämään strategiaa tavoitteellisesti kohti toiminallisten tavoitteiden toteutumista.


Hallitusosaaminen vaatii useiden osa-alueiden ymmärrystä

​​​​​​​Hallitusosaaminen koostuu useista eri osa-alueista. Näin ollen hallitustyöskentely ja varsinkin sen kehittäminen edellyttävät usein jo olemassa olevan osaamisen syventämistä, niin johtamisen, talouden, sopivien työkalujen löytämisen kuin myös esimerkiksi strategiatyön osalta. Juuri tämän hallitusosaamisen sekä hyvän hallitustyön kehittämisen ympärille on myös Hyväksytty Hallituksen Jäsen (HHJ) -koulutuskokonaisuus laadittu.

Kansainvälisesti tunnustetun ja palkitun HHJ-konseptin takana seisookin vankka halu uudistaa hallitustyötä sekä innostaa yhä uusia ihmisiä sen pariin. Samalla haluamme tarjota uusia näkökulmia ja toimintatapoja hallitustyöskentelyn uudistamiseen.

Hallituskurssilla keskiöön nousee hyvä hallitustyö

Hyvä hallitustyö ja yrityksen hallitustyöskentelyn kehittäminen vaativat osaamista ja erilaisia työkaluja hallituksen jäseniltä. Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ)-kurssi soveltuukin erityisesti hallitustyöskentelyn aktivoimiseen ja kehittämiseen. Kurssi sopii hallitustyötä jo tekeville henkilöille tai sitä harkitseville sekä hallitusammattilaisen urasta kiinnostuneille. Samalla hallituskurssi auttaa yrittäjiä ja yritysjohtajia hyödyntämään hallitustyöskentelyä entistä paremmin. HHJ-kurssin jälkeen on myös mahdollisuus suorittaa HHJ-tutkinto ja HHJ-puheenjohtajakurssi sekä osallistua vuosittaiseen valtakunnalliseen HHJ-alumniseminaariin.

HHJ-kurssi sisältää neljä puolen päivän jaksoa ja ryhmätyön:

1. jakso: Hyvä hallintotapa
2. jakso: Hallituksen ja hallitustyön organisointi
3. jakso: Strategiatyö
Ryhmätyöjakso
4. jakso: Yrityksen talouden seuranta ja ohjaus

Kun siis haluat kehittää laaja-alaisesti yrityksen hallitustyöskentelyä ja hyvää hallitustyötä sekä itseäsi hyvin toimivan hallituksen jäsenenä, tule mukaan kansainvälisesti tunnustetulle ja palkitulle HHJ-kurssille.