HHJ - Blogi

Hallitusosaaminen vaatii useiden osa-alueiden ymmärrystä. Yrityksen kasvu, kansainvälistyminen, uudistuminen, tuotteiden kaupallistaminen ja markkina-alueiden laajentaminen tarvitsevat tuekseen kokeneita asiantuntijoita ja liiketoimintaosaajia. HHJ-koulutus auttaa syventämään jo olemassa olevaa osaamista niin johtamisen, talouden, sopivien työkalujen löytämisen kuin myös esimerkiksi strategiatyön osalta ja antaa siten parhaan osaamisen hallitustyöskentelyyn. Lue lisää HHJ-koulutuksesta.

​​​​​​​​​​​​​​Kokoamme tälle sivulle hallitusosaamiseen ja -työskentelyyn liittyviä ajankohtaisia asiantuntija-artikkeleita.

Alkuperäinen teksti julkaistu 9.6.2021 / Hallituspartnerit ry, kirjoittaja Olli-Pekka Pohjanmäki

Vastuullisuus – vain velvollisuus vai myös kestävän kasvun mahdollisuus?

9.8.2021

Vastuullisuus on nyt puheenaiheena kaikkialla yhteiskunnassamme. Teeman painoarvo yritysten ajattelussa ja toiminnassa on nopeasti kasvanut. Tälle on erittäin hyvät perusteet ja voisikin sanoa, että jos asia ei jo ole yrityksen hallituksen strategiapohdinnoissa ja agendalla, yrityksen asiakkaat sitä varmasti miettivät ja ainakin osa heistä tekee jo valintojaan sen pohjalta. Jatka lukemista.

Keskuskauppakamarin johtava asiantuntija Ville Kajala.

Pk-yrityksen hallituksen jäsen on keskimäärin 53-vuotias mies – Keskuskauppakamari kannustaa monimuotoisuuteen

20.07.2021

Pienten ja keskisuurten yritysten hallituksen jäsen on keskimäärin 53-vuotias ja naisten osuus pk-yritysten hallituksissa on 25 prosenttia, selviää Keskuskauppakamarin julkaisemasta selvityksestä. Jatka lukemista.

HHJ-tutkinto syvensi ja vahvisti osaamista

1.6.2021

Hyväksytty hallituksen jäsen HHJ-kurssin täydentävä HHJ-tutkinto on tasaisesti kasvattanut osallistujamääräänsä. Toukokuussa ylittyi 5000. tutkinnonsuorittajan raja. Jatka lukemista.

HHJ-tutkinnon hyväksytysti suorittaneita on nyt 5439!

20.5.2021

Kevään 2021 HHJ-tutkinnon tulokset ovat saapuneet. Jatka lukemista.

Asiakasarvon johtamisessa tarvitaan dataa ja dialogia

6.5.2021

Pia Rautakorven HHJ-valmennukset antoivat osallistujille konkreettisia eväitä asiakasarvon johtamiseen. Valmennuksen aikana työstettiin etukäteistehtävää, jonka pohjalta syntyi roadmapeja yritysten askelille eteenpäin. Jatka lukemista.

Hallitustyö yrityksessäsi, onko se tehokasta?

26.4.2021

Hallitustyö on yrityksen menestyksen kannalta tärkeää. Sen tehostamiseen on useita keinoja. HHJ-kurssi on yksi niistä. Artikkelissa viisi syytä, miksi myös toimitusjohtajan kannattaa käydä HHJ-kurssi.
​​HHJ-koulutuskokonaisuus sopii hyvin kaikille hallitustyöskentelystä kiinnostuneille. HHJ-kursseja järjestetään kauppakamareissa ympäri maan. Jatka lukemista.

Kuntayhtiöille kuuluu hyvää

12.4.2021

Hallitustyöskentely kuntien omistamissa osakeyhtiöissä sujuu pääsääntöisesti hyvin, käy ilmi hallintotieteiden kandidaatti Katja Silvanin tänä keväänä Tampereen yliopistossa valmistuvasta pro gradu-tutkielmasta.
– Hallitusjäsenet kokivat saaneensa riittävästi perehdytystä tehtäväänsä, ja hallitusten kerrottiin olevan yhteistyökykyisiä, Katja Silvan sanoo. Jatka lukemista.

Hallituspartnerit-verkostossa on jo 1000 jäsentä

04.03.2021 11:22

Hallitustyön ja sen tuoman lisäarvon merkitys on nähtävissä Hallituspartnerit-verkoston jäsenmäärässä. 1000 jäsenen ja 11 alueyhdistyksen voimin Hallituspartnerit on tällä hetkellä Suomen suurin ja ainoa valtakunnallisesti toimiva hallitusosaajien verkosto. Verkoston missiona on parantaa pk-yritysten kilpailukykyä hallitustyön avulla. Jatka lukemista.

Hallituksen puheenjohtajuus - monta näkökulmaa yhtiön elämään ​​​​​​​​​​​​​​

02.03.2021
Hallituksen pitää huolehtia yhtiön edusta, arvonnoususta ja liiketoiminnan järjestämisestä kaikin puolin asianmukaisella tavalla. Puheenjohtajan tehtävä taas on huolehtia, että hallitus kykenee nämä tehtävänsä hoitamaan. Ei ihan helppo homma! Jatka lukemista.

Oletko sinä kauppakamarimme uusi Jr Advisor?

18.02.2021 09:35

Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin hallituksen tehtävä on valvoa ja johtaa organisaation toimintaa niin lyhyellä kuin pitkällä perspektiivillä. Hallituksessamme on laaja edustus jäsenistöstämme ja hallitusjäseniemme osaaminen on laajaa. Hallitusjäsenyys on myös oman osaamisen kehittämistä. Hallituksessa vaikuttaminen on näköalapaikka alueen elinkeinoelämään ja mahdollisuus luoda uusia verkostoja. Jatka lukemista.

Risto Siilasmaa HHJ-alumniseminaarissa: ”Kehittäkää strategista kyvykkyyttänne"

26.11.2020
F-Securen hallituksen puheenjohtajan Risto Siilasmaan aiheena HHJ-juhla-alumniseminaarissa oli strateginen visiointi hallituksessa.
– Tutkimukset osoittavat, että kun talous kääntyy taantumaan, parhaiten menestyvät yritykset, jotka reagoivat ensimmäisenä. Aikainen lintu saa siis todella madon, sanoi Risto Siilasmaa HHJ-alumniseminaarissa. Jatka lukemista.