Riihimäen-Hyvinkään talousalue​​​​​​​

Etelä-Suomessa, pääkaupunkiseudun välittömässä läheisyydessä, sijaitseva Riihimäen-Hyvinkään talousalue muodostuu Hyvinkään ja Riihimäen kaupungeista sekä Hausjärven ja Lopen kunnista. Talousalue sijaitsee Suomen kasvukäytävällä, joka on Suomen talouskasvun ja kilpailukyvyn ydin. Kasvukäytävällä sijaitsee lähes 50 % maan työpaikoista ja tehdään puolet maan yritysten liikevaihdosta. Hyvinkään-Riihimäen talousalueella ja sen vaikutusalueella on noin 120 000 asukasta ja 5 600 yritystoimipaikkaa.

Sijainti

Riihimäen-Hyvinkään talousalue sijaitsee pääkaupunkiseudun välittömässä läheisyydessä, juuri sopivasti poissa ruuhkista ja edullisemman asumisen ja yritystoiminnan vyöhykkeellä sekä Suomen ainoan todellisen kasvukäytävän varrella.

Alueen logistinen asema on ylivertainen, E12- ja E75-moottoritiet, päärata ja niitä risteävät Kehä V (vt. 25) sekä kt-54 kulkevat alueella. Kansainvälinen lentokenttä ja merkittävimmät vientisatamat ovat helposti saavutettavissa sekä kehittyneet rautatieyhteydet Kiinaan mahdollistavat nopeat kuljetukset. Hangon radan sähköistäminen tulee lisäämään Hangon sataman saavutettavuutta.

Hyvät junayhteydet mahdollistavat myös vaivattoman pendelöinnin ja hyvät tietoliikenneyhteydet ovat itsestäänselvyys.


Asuminen ja oppilaitokset

​​​​​​​Alue tarjoaa tehokkaan cityasumisen helppouden unohtamatta mahdollisuutta toteuttaa unelma omakotitalosta riittävän kokoisine tontteineen kauniissa ympäristössä, hyvien yhteyksien varrella. Hyvinkäällä on hieno mahdollisuus hakea englanninkieliseen ja ruotsinkieliseen perusopetukseen ja Riihimäki puolestaan on edelläkävijän roolissa panostanut voimakkaasti robotiikkaopetukseen peruskoulussa. Alueella tarjotaan varhaiskasvatusta päiväkodeissa myös englannin- ja ruotsinkielellä. Ammattikorkeakoulut HAMK ja Laurea sekä ammatillinen oppilaitos HYRIA kouluttavat vuosittain yli 12 000 osaajaa.

Laurea-ammattikorkeakoulu

Laureassa oppiminen ja työelämän palvelut kulkevat käsi kädessä. Opiskelussa keskeisessä roolissa ovat työelämän tarpeista tulevat aidot toimeksiannot, kuten projektit ja kehittämistehtävät. Laurea tarjoaa monipuolista täydennyskoulutusta yritysten yksilöllisiin tarpeisiin.​​​​​​​
+358 9 8868 7700 hyvinkaa.info@laurea.fi

Hämeen ammattikorkeakoulu

Hämeen ammattikorkeakoulu on vahvasti verkottunut elinkeinoelämän kanssa. Näin se voi tarjota opiskelijoilleen aitoja oppimisympäristöjä ja -tehtäviä sekä samalla kehittää alueen elinkeinoelämää.
+358 3 6461 hamk@hamk.fi


Hyria

​​​​​​​Hyria tarjoaa ammatillista koulutusta ja valmennus- sekä kuntoutuspalveluita nuorille ja aikuisille. Tavoitteena on asiakkaidemme työllistyminen ja yritysten auttaminen kohti menestystä.
+358 19 778 3000 info@hyria.fi


Vapaa-aika ja harrastaminen

Riihimäen-Hyvinkään alueella on loistavat mahdollisuudet viettää vapaa-aikaa ja harrastaa monipuolisesti. Luonto on vertaansa vailla, kaipasitpa sitten vettä, jylhiä erämaisemia tai harjujen huminaa. Alueella on 200 kilometriä opastettuja ulkoilureittejä (Kytäjä-Usmi, Poronpolku), 300 urheilu- ja harrasteseuraa, (Hyvinkään Ponteva, Hyvinkään Tahko, Lopen Floorball Team, Riihimäen Cocks) sekä 18 kulttuurilaitosta.


Matkailu

​​​​​​​Matkailu- ja konferenssi- ja niihin liittyvät oheispalvelut nostavat alueen vetovoiman aivan uudelle tasolle. Hausjärvi tunnetaan yllättävistä ja ihastuttavista kulttuuritapahtumistaan ja Hyvinkäällä, luonnonpuiston vieressä, toimii Sveitsin viihde- ja matkailukeskus. Loppi on tunnettu luontomatkailuun liittyvistä palveluistaan ja Riihimäki Kesäkonserteistaan ja Kansainvälisistä Erämessuistaan. Elokuvafestivaali Red Carpet, Hypecon sekä Rockfest – ja Steelfest -festivaalit lisäävät myös alueen vetovoimaa ja tunnettuutta.


Kulttuuri ja historia

Alueella toimii kolme valtakunnallista museota; Suomen Rautatiemuseo, Suomen lasimuseo ja Suomen metsästysmuseo sekä joukko muita kiinnostavia museoita kuten Hyvinkään taidemuseo ja Riihimäen taidemuseo. Lasten ja nuorten taiteen opetusta ja kulttuuria tarjoaa kulttuurikeskus Villa Arttu. Muita kulttuurielämyksiä tuottavat mm. vuoden teatteriksi valittu Riihimäen teatteri ja konsertti- ja kulttuurikeskus Hyvinkääsali .
​​​​​​​