Ajankohtaista


Kauppakamarin perustavasta kokouksesta 70 vuotta

Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin perustavassa kokouksessa 17.5.1951 oli Hyvinkään, Riihimäen ja Järvenpään teollisuuden ja kaupan edustajia. Toiminta käynnistyi Helsingin kauppakamarin alaosastona. Johtoon asetettiin 36-jäseninen toimikunta, puheenjohtajana Nemes. Tavoitteena oli alusta alkaen itsenäistyminen omaksi kamariksi.

Lue lisää


Elpymispaketti tuo vauhtia Suomen taloudelle

Suomikin häviää, jos EU:n elpymistoimet epäonnistuvat tai menevät vanhojen velkojen maksuun talouden uudistamisen sijasta. Keskuskauppakamarin johtaja Timo Vuori korostaa, että Suomi kärsisi EU:n elpymispaketin ja samalla EU:n budjetin kaatumisesta. Oikein toteutettuna EU:n paketti tuo vauhtia Suomenkin talouteen. Kauppakamarin selvityksen mukaan lähes 50 prosenttia vientiyrityksistä uskoo sen tuovan uusia vientikauppoja EU-maista.

Lue lisää


Rekrytointiosaamisen autentikoiminen
​​​​​​​

Rekrytointitilanne on haastava ja yritysten kohtaamat yhä monimutkaisemmat haasteet tulevaisuuden osaamistarpeiden määrittelyssä sekä tarpeita vastaavien työntekijöiden rekrytoinnissa pitävät huolen siitä, että yritysten rekrytointityö on taatusti haastavampaa kuin aiemmin.

Lue lisää


Kauppakamarin koronakysely

Hallituksen poukkoileva viestintä aiheutti maaliskuussa laajasti huolta ja liiketoimintaa heikentäviä toimia yrityksissä. Poliittisen päätöksenteon sekavuus aiheuttaa ongelmia ja sillä on erittäin vahingollisia seurauksia yrityksille sekä Suomen taloudelle ja työpaikoille. Hallitus suunnitteli muun muassa Suomeen liikkumisrajoituksia, joita ei lopulta pantu toimeen, koska ne olivat perustuslain vastaiset.

Lue lisää


Keskuskauppakamari: Talouden iso kuva huolettaa - kehysriihessä hyviäkin linjauksia

Huoli talouden isosta kuvasta kasvaa kehysriihen päätösten myötä entisestään. Puheista huolimatta velkaantumista kasvatetaan päätösperäisesti ja avoimen sektorin julkista taloutta vahvistaen. Aitojen rakenteellisten työllisyystoimien vaikutukset jäävät vähiksi. Keskuskauppakamari näkee kehysriihen linjauksissa kuitenkin myös hyviä elementtejä Suomen pitkän tähtäimen menestyksen rakentamiseen. Tällainen on esimerkiksi tavoitteellinen kansainvälisten osaajien saaminen Suomeen.

Lue lisää


Infrahankkeita Norjassa


Norjaan tulossa suuria infrahankkeita – mahdollisuuksia suomalaisosaamiselle

Lue lisää


Finnvera voi myöntää 650 milj. Euroopan investointipankin takaamia lainoja

Finnvera liittyy Euroopan investointipankki -ryhmän (EIP) Pan-European Guarantee Fund (EGF) -takausohjelmaan. Finnvera ja EIP allekirjoittivat 1.4.2021 sopimuksen takausohjelmasta, jonka puitteissa Finnvera voi myöntää kaikkiaan 650 miljoonaa euroa käyttöpääoma- ja investointilainoja pääasiassa suurten yritysten rahoitustarpeisiin. Rahoituksella on EIP:n 75 prosentin takaus. Takausohjelma on voimassa vuoden 2021 loppuun asti.

Lue lisääAskarruttaako EU-rahoitus?

Kansallinen EU-rahoitusneuvontapalvelu tarjoaa maksutonta tietoa ja neuvontaa Euroopan unionin rahoitusohjelmista ja -tuotteista.

Lue lisää


Kolme vinkkiä osakeyhtiön veroilmoitukseen 2020

Verohallinto on päättänyt pidentää joulukuussa 2020 tilikautensa päättäneiden yhteisöjen ja yhteisetuuksien veroilmoituksen jättöaikaa kuukaudella toukokuun 2021 loppuun saakka. Keskuskauppakamarin johtava veroasiantuntija Emmiliina Kujanpää antaa kolme vinkkiä osakeyhtiön veroilmoituksen täyttämiseen.

Lue lisää


Developing Markets Platform ja vientikaupan rahoitustyöpaja kasvuun ja kansainvälistymiseen

Tervetuloa kuulemaan, miten Business Finlandin Developing Markets Platform ja Finnveran vientikaupan rahoitustyöpaja auttavat pk-yritystä kasvuun ja kansainvälistymiseen liittyen. Kokous järjestetään TEAMS- kokouksena 18.5.2021.

Lue lisää


Kesää kohti, optimismia ilmassa

Hallitus esitteli viime viikon lopulla exit-suunnitelmansa, joka ottaa kantaa nyt voimassa olevien asetettujen rajoitusten purkamiseksi kesäkuulta alkaen. Vaikka hallitus ohjaa päätöksentekoa, niin päätöksenteko tehdään paikallisesti. Esitys on viikon ajan lausuntokierroksella ja tuloksia voimme odottaa ensi viikolla.

Lue lisää


Kauppakamarin perustamisen valmistavasta kokouksesta 70 vuotta 18.4.2021

Helsingin kauppakamarin alaisen osaston, Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin, perustamisen valmistava kokous pidettiin Hyvinkäällä 18.4.1951. Hankkeen takana oli Helsingin Verkatehdas Oy:n aktiivinen toimitusjohtaja ja omistaja, lakitieteen lisensiaatti Isac Nemes.

Lue lisää


Virtuaalinen asiantuntijainfo: Yritysten kustannustuen 3. hakukierros ja sulkemiskorvaus

Tämä tietoisku tarjoaa tuoretta tietoa yritysten kustannustuen kolmannesta kierroksesta, joka aukeaa 27.4. Lisäksi tilaisuudessa käsitellään sulkemiskorvausta, joka tulee koskemaan yrityksiä, joiden asiakastilat määrätään tai on määrätty suljettaviksi.

Lue lisää


Suomen vienti piristyy vauhdilla - ja se kaipaa uskottavaa exit-suunnitelmaa ripeästi

Suomen vienti jatkaa vilkastumistaan. Kauppakamarin vientiasiakirjojen kysyntä on kasvanut Suomessa peräti 11 prosenttia, käy ilmi uunituoreista vientiasiakirjatilastoista vuoden 2021 maaliskuulta. Arvio tukee myös tullin eilen julkaisemia tilastoja, joiden mukaan tavaraviennin arvo nousi helmikuussa 8 prosenttia.

Lue lisää