AjankohtaistaKauppakamarien PK-hallitusbarometri

PK-yritysten hallituksen jäsenille maksetaan palkkioita todennäköisimmin niissä yrityksissä, joiden hallituksissa on yrityksen ulkopuolisia jäseniä. Hallitukset, joissa on ns. ulkopuolisia eli riippumattomia jäseniä, tuovat myös selvästi enemmän lisäarvoa yrityksen toimintaan ja ulkopuolisia jäseniä arvostetaan. Tiedot käyvät ilmi kauppakamarien joka toinen vuosi toteutettavasta PK-hallitusbarometristä, johon vastasi 804 yritysjohtajaa.

Lue lisää


Kansainvälistymällä kasvuun

Kauppakamareiden lokakuinen kansainvälistymisviikko tarjoaa tietoa kohdemaista, vientivalvonnasta, pakotteista ja liike-elämän kulttuurieroista.
​​​​​​​

Lue lisääYritysten terveiset tuoreille kuntapäättäjille

Yritykset toivovat uusien kuntapoliitikkojen panostavan kunnissa ja kaupungeissa erityisesti työvoiman saatavuuteen ja yrityspalveluiden kehittämiseen. Valtiolta yritykset puolestaan toivovat työn verotuksen keventämistä sekä osaavan työvoimaan saannin edellytysten parantamista.

Lue lisää


Kuntavaalit: Miljoonainvestoinnit viivästyvät hitaan kaavoitusprosessin takia

Kaavoituksen ja luvituksen hitaus on merkittävin syy kuntiin tehtävien investointien viivästymiseen. Kauppakamarien tekemässä kyselyssä 10 prosenttia vastanneista ja yli 11 prosenttia Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin yrityksistä kertoi, että kaavoitus- ja luvitusprosessi on hidastanut investointeja merkittävästi. Viivästyneistä hankkeista 30 prosenttia oli arvoltaan yli 5 miljoonan euron investointeja. Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin alueella vastaava luku oli huomattavasti korkeampi ollen 50 prosenttia.

Lue lisää


Yrityksen kehittämisavustuksen (EAKR) hakua jatketaan 31.8.2021 asti

Rahoitushaku, joka avautui 26.2.2021 pk-yrityksille covid-19 pandemian aiheuttaman kriisin vahinkojen korjaamiseksi sekä uuden kasvun luomiseksi jatkuu 31.8.2021 saakka seuraavasti.

Lue lisää


SUURI VEROSELVITYS, Uusimaa ja Kanta-Häme

Keskuskauppakamarin Suuresta Veroselvityksestä selviää, että vuonna 2019 yritykset maksoivat ja tilittivät veroja ja veronluonteisia maksuja noin 69 miljardia euroa. Tämä on viisi miljardia euroa enemmän kuin vuonna 2017.

Lue lisääBusiness Finlandin kautta 530 miljoonaa suomalaisille yrityksille

Euroopan unionin elpymisvälineestä saatavasta rahoituksesta on tulossa myönnettäväksi Business Finlandin kautta noin 150-170 miljoonaa euroa vuodessa vuosina 2021-2023. Yhteensä Business Finlandille on esitetty myöntövaltuuksia noin 530 miljoonan euron arvosta.

Lue lisää


Suomen työmarkkinat joustavat kuin rautakanki – Suomi hännillä vertailuissa

Kansainvälisissä vertailuissa Suomi sijoittuu matalille sijoille työmarkkinoiden joustavuudessa, käy ilmi kauppakamarin talouskatsauksesta. Esimerkiksi Tanskan joustoturvamalli on osoittautunut sekä käytännössä että kansainvälisten vertailujen pohjalta toimivaksi tavaksi järjestää työmarkkinat. Sen sijaan yleissitovuutta ei suurimmassa osassa maita ole käytössä ja Suomessa asian tärkeyttä on liioiteltu.

Lue lisää