Ajankohtaista


Eduskunnan valtatie 25-verkosto on perustettu
​​​​​​​

Eduskuntaan perustettiin tänään valtatie 25-verkosto. Verkoston tehtävänä on edistää valtatie 25:n liikenneturvallisuuden parantamista. Valtatie 25 Hanko–Mäntsälä (159 km) kuuluu maanteiden pääväyliin ja on Länsi-Uudenmaan pääyhteys pääkaupunkiseudun suuntaan ja merkittävin poikittaisyhteys Länsi- ja Keski-Uudellamaalla lähellä pääkaupunkiseutua.

Lue lisää


Ulkoministeriö julkaisi kaikille avoimen verkkokurssin pakotteista

Pakotteiden tehokas toimeenpano edellyttää ymmärrystä pakotteista ja niiden soveltamisesta. Suomalaisten pakoteosaamisen laajentamiseksi ulkoministeriö julkaisi kaikille avoimen verkkokurssin pakotteista. Kurssilla käydään läpi kaikissa pakotejärjestelmissä toistuvia pakotteiden perusasioita, mutta myös Venäjä-pakotteiden erityispiirteitä.

Lue lisääRiihimäen-Hyvinkään kauppakamarin hallituksen jäsenet 2024

Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari piti sääntömääräisen syyskokouksen 1.12.2023, jossa valittiin luottamushenkilöt vuodelle 2024.

Lue lisää


Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin toimitusjohtaja Marja Heinimäki, Fehime Seifulla, Hyvinkään kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen ja Broman Group hallituksen puheenjohtaja Harri Broman

Hyvinkääläisyritysten energiatehokkuuspalkinnon 2023 sai Broman Logistics Oy

Hyvinkään kaupungin, Hyvinkään Yrittäjien ja Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin 12. kertaa järjestämässä energiatehokkuuskilpailussa kannustetaan yrityksiä energiatehokkuuteen ja uusiutuvan energian käyttöön. Hiilineutraalisuutta tavoittelevana HINKU- ja FISU- kuntana on Hyvinkäälle tärkeää saada yritykset mukaan tekemään ilmastotoimia, sillä yritykset vastaavat noin 40 % Hyvinkään ilmastopäästöistä.

Lue lisää


Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan on tarjolla rahoitusta Hämeen liitosta

Hämeen liitossa on auki Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen eli AKKE-rahoitushaku tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan (TKI) ajalle 24.11.2023–19.1.2024. Rahaa on jaossa yhteensä 705 128 euroa.

Lue lisää


Oulun kauppakamarin palvelusektorin johtaja Mari Viirelä ja OAMK:n vararehtori Jyrki Laitinen keskustelivat yrityselämän edustajien kanssa.

Auditointi tiivistää yritysten ja oppilaitosten yhteistyötä

Oulun kauppakamarin aloittamien työelämäauditointien odotetaan tuovan lisää alueellista kilpailukykyä oppilaitosten ja yritysten välisen yhteistyön kehittämisellä.

Lue lisää


Keskuskauppakamarin kansainvälisen kaupan asiantuntija Hannele Visuri. Kuva: Elmo Eklund.

Uusi opas tavarantoimittajan ilmoituksen tekemiseen

Keskuskauppakamari on julkaissut uuden oppaan, joka helpottaa vientikauppaan liittyvän tavarantoimittajan ilmoituksen tekoa. Opas on koostettu kauppaprosessiryhmän kanssa yhteistyössä ja sisältää neuvoja ilmoituksien tekemiseen.

Lue lisää


Työttömyysaste pääradan varrella syyskuussa 2023. ​​​​​​​

Riihimäellä pääradan isojen asemakaupunkien matalin työttömyysaste

Riihimäen työttömyysaste oli syyskuussa 9,0 prosenttia. Luku on pudonnut ensimmäistä kertaa pääradan Helsinki–Tampere-välin isojen asemakaupunkien pienimmäksi. Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.

Lue lisää


Keskuskauppakamarin johtava veroasiantuntija Tomi Viitala. Kuva: Elmo Eklund.

Keskuskauppakamari julkaisi verokädenjälkilaskurin

Keskuskauppakamari on julkaissut verokädenjälkilaskurin, jolla yritykset voivat laskea, kuinka paljon ne ovat maksaneet ja tilittäneet veroja ja veronluonteisia maksuja. Laskurin tarkoituksena on tehdä näkyväksi yritysten merkittävä rooli julkisten palveluiden rahoittajana. Suomi tarvitsee lisää menestyviä yrityksiä, jotka synnyttävät verotuloja hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseksi.
​​​​​​​

Lue lisää


Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin toimitusjohtaja Marja Heinimäki, Hausjärven kunnanjohtaja Pekka Määttänen ja Hausjärven sivistysjohtaja Joonas Riihimäki. Kuva Mikaela Moore.


Palkitut vasemmalta: Würth Oy:n toimitusjohtaja Mika Rantanen, Kesko Oyj:n aluejohtaja Mika Sivula ja Sako Oy:n toimitusjohtaja Raimo Karjalainen. Kuva: Teemu Heikkilä.

Kauppakamari palkitsi yrityksiä ja niiden johtajia

Würth Oy:n toimitusjohtaja Mika Rantanen palkittiin Vuoden johtaja -huomion-osoituksella Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin 70-vuotisgaalassa Hotel Sveitsissä perjantaina 27.10.

Lue lisää


Viennin rahoituksen johtaja Matti Malminen, Konecranes Oyj. Kuva: Teemu Heikkilä.

Konecranesin johtaja Matti Malmiselle kauppakamarin ansioristi

Keskuskauppakamari on myöntänyt Konecranes Oyj:n viennin rahoituksen johtaja ja Kansainvälisen kauppakamari ICC Suomen Trade Finance yritysverkoston puheenjohtaja Matti Malmiselle kauppakamarin ansioristin.

Lue lisää


Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin toimitusjohtaja Markku E. Rentto