Ajankohtaista


Miten syyskuussa nousevan arvonlisäverokannan suorittamisvelvollisuudet määritellään eri tilanteissa

Yleinen arvonlisäverokanta korotetaan syyskuun alussa 24 prosentista 25,5 prosenttiin - miten veron suorittamisvelvollisuudet määritellään eri tilanteissa?

Lue lisää


Keskuskauppakamarin johtava liikenneasiantuntija Hanna Kalenoja

Keskuskauppakamari: Kuljetuskustannusten kasvu heikentää yritysten kilpailukykyä

Osana Kauppakamarien viimeisintä talouskyselyä selvitettiin yritysten näkemyksiä logistiikan kilpailukykytekijöiden viimeaikaisista muutoksista. Logistista kilpailukykyä uhkaa tällä hetkellä eniten logistiikkakustannusten kasvu. Kotimaisten ja kansainvälisten kuljetusten toimitusketjujen sujuvuuden arvioitiin heikentyneen.

Lue lisää


Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi. Kuva: Elmo Eklund.

Keskuskauppakamari: Suomen kilpailukyvyn parantaminen edellyttää hallitukselta selkeitä ratkaisuja

Suomen kilpailukyvyn sijoitus on pudonnut neljä sijaa alaspäin IMD tuoreessa kansainvälisessä kilpailukykyvertailussa. Kilpailukyvyn kehittäminen edellyttää TKI-toiminnan edistämistä ja Orpon hallitukselta kasvutoimien vauhdittamista, toteaa Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi. ​​​​​​​

Lue lisää

Pentti Haloselle myönnettiin ansiomerkki kiitoksena luottamushenkilötyöstä Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarissa

Hyvinkään kaupungin sivistystoimenjohtaja Pentti Halonen siirtyy eläkkeelle. Pentti on ollut myös kauppakamarissamme aktiivinen ja pitkäaikainen jäsen osaamisvaliokunnassa, josta kiitoksena hänelle myönnettiin pronssinen ansiomerkki.

Lue lisää


Haku seuraavaan Ilmasto-ohjelmaan on nyt käynnissä

Ilmasto-ohjelma tarjoaa vuonna 2025 jopa 300 suomalaiselle pk-yritykselle mahdollisuuden ottaa ensiaskeleet ilmastotyössä helposti ja maksuttomasti.

Lue lisää


Osallistu vuoden Vuoden vastuullisuusteko -kilpailuun 2024

Keskuskauppakamari järjestää jo neljättä kertaa Vuoden vastuullisuusteko -kilpailun, jonka voittaja valitaan yleisöäänestyksellä Suuren yritysvastuupäivän yhteydessä 13.11.2024.

Lue lisää


Neuvontapalvelut: EU:n ja Uuden-Seelannin välinen vapaakauppasopimus tullut voimaan

Euroopan unionin vapaakauppasopimusverkosto laajeni toukokuun 2024 alussa, kun vapaakauppasopimus Uuden-Seelannin kanssa astui voimaan.

Lue lisää


Neuvontapalvelut: EU:n tukemia lainoja, takauksia ja pääomasijoituksia yrityksille

Useimmat eurooppalaiset yritykset turvautuvat pankkilainoihin yritystoiminnan eri vaiheissa. Lainan saaminen voi kuitenkin olla vaikeaa erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille, jos yrityksellä ei ole tarvittavia vakuuksia.

Lue lisää


Keskuskauppakamarin hallinto- ja talousjohtaja. Kuva: Elmo Eklund / Keskuskauppakamari

Keskuskauppakamari: Tietojenkalasteluyritykset kuumimmillaan – perehdytä kesätyöntekijät ennen lomia

Huijausviestit ja kaikenlainen tietojenkalastelu on lisääntyneet vuoden aikana tuntuvasti, eikä kesä tuo siihen poikkeusta. Voi olla jopa päinvastoin: kun kesätyöntekijät aloittavat tehtävissään, näkevät rikolliset tahot siinä mahdollisuuden.

Lue lisää


Esa Santakallio

Esa Santakalliolle myönnettiin ansiomerkki kiitoksena luottamushenkilötyöstä Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarissa

Riihimäen kaupungilla työskenneelle kehittämisjohtajalle Esa Santakalliolle myönnettiin ansiomerkki kiitoksena aktiivisesta ja pitkäjänteisestä luottamushenkilötyöstä Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarissa.

Lue lisää


Robotiikasta elinvoimaa talousalueelle

Riihimäen kaupunki on vuonna 2017 määritellyt robotiikan yhdeksi kaupunkistrategiansa kehittämiskohteeksi. Strategista päämäärää on täsmennetty vuonna 2022. Tavoitteena on alusta asti ollut rakentaa Riihimäestä Suomen robotiikan pääkaupunki vuoteen 2035 mennessä.

Lue lisää


Keskuskauppakamari: Britannian ja Suomen kahdenvälisissä suhteissa vielä paljon käyttämätöntä potentiaalia – edellytykset kasvattaa kaupallista yhteistyötä ovat mittavat

Brexitistä huolimatta Britannia, erityisesti Lontoo, pysyy yhtenä maailmanlaajuisen liiketoiminnan päätöksenteon keskuksena. Suomen edellytykset kasvattaa kaupallista yhteistyötä ovat mittavat, ja sitä pitäisi osata käyttää hyödyksi, sanoo Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtaja Päivi Pohjanheimo.

Lue lisää