Ajankohtaista


Ukrainan-sota herätti yritykset: Pakotelistan tarkistukset paljastavat kumppanien taustat

Pakotelistalla olevan yrityksen tai henkilön kanssa toimiminen on suuri maineriski. Asiakastiedon palvelu tuo ilmi myös vakavista rikoksista tuomitut henkilöt maailmanlaajuisesti.

Lue lisää


Riihimäen kaupunki ja HAMK luovat uuden robotiikan osaamis- ja innovaatiokeskuksen

Riihimäen kaupunki ja Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) kehittävät yhdessä robotiikan osaamis- ja innovaatiokeskusta osana Robotics Campus – Scale up! -hanketta. Kaupunki ja HAMK kutsuvat alueen kasvuyritykset kehittämään yhteistä innovaatioekosysteemiä ja hyödyntämään robotiikkaa. Riihimäellä perusopetuksessa, toisella asteella ja ammattikorkeakoulussa tarjottava koulutus tuottaa osaamista teknologia-alan start upeille ja jo olemassa oleville yrityksille. Hankkeen aikana Riihimäellä järjestetään taidetta, kulttuuria ja teknologiaa yhdistävä robotiikan kaupunkitapahtuma.  

Lue lisää


Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari vastustaa Suomirata-hanketta ja sen suunnittelun edistämistä

Päärata, Helsingin ja Tampereen välinen rautatieyhteys, on Suomen vilkkaimpia raidelinjoja. Sen kehittäminen ja parantaminen tulee nähdä investointina, jolla on merkittäviä liikenteellisiä, taloudellisia ja ympäristöllisiä hyötyjä. Se on Suomen merkittävin infrastruktuurihanke, jolla on laaja vaikutusalue ja monia etuja.

Lue lisää


Tehdään yhdessä hyvää - HyväntekeväisyysGaala 27.10

Tervetuloa juhlistamaan Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin huikeaa 70-vuotista taivalta! Tämä merkittävä virstanpylväs on saavutettu yhteistyöllä ja sitoutumisella talousalueemme elinkeinoelämän ja seudun menestyksen puolesta. Nyt on aika nostaa malja menestykselle ja juhlistaa yhdessä kauppakamarimme saavutuksia.

Lue lisää


Toimeksiantajan velvollisuudet ja ulkomaalaiset työntekijät

Ulkomaalaislaissa säädetään työnantajan velvollisuuksista ulkomaalaisia työntekijöitä palkattaessa. Laissa asetetaan lisäksi velvollisuuksia toimeksiantajalle. Ulkomaalaislaki uudistui 23.2.2023, minkä seurauksena toimeksiantajan velvollisuuksiin tehtiin muutoksia. Rakennusalaa ja telakka-alaa koskevat jatkossa tarkemmat säännökset kuin muita aloja.

Lue lisää


Keskuskauppakamarin pääekonomisti Jukka Appelqvist. Kuva: Liisa Takala.

Yritysten kasvuodotukset vaisuja, mutta suhdannehuolet ja kustannuspaineet hellittäneet hieman

Suomalaisyritysten suhdannehuolet ja kustannuspaineet ovat hellittäneet hieman ja odotukset liikevaihdon kehityksestä kääntyneet nousuun pitkän heikkenemisvaiheen jälkeen, selviää uusimmasta kauppakamarikyselystä. Keskuskauppakamarin pääekonomistin mukaan erityisen loistavaksi tilannetta ei voi silti kuvata ja säröjäkin löytyy.

Lue lisää


Kauppakamari odottaa uudelta hallitukselta välittömiä toimia osaamisperusteisen maahanmuuton lisäämiseksi

Tuoreesta kauppakamarien jäsenyrityksilleen toteuttamasta talouskyselystä selviää, että jopa 84 prosenttia yrityksistä pitää työperäisen maahanmuuton lisäämistä tulevalla hallituskaudella tärkeänä. Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin alueen tulos oli yhteneväinen.

Lue lisää


Vihreä siirtymä tarjoaa Suomelle taloudellista kasvua

Vihreä siirtymä ja erityisesti siinä onnistuminen on keskeisessä roolissa Suomen taloudellisessa kehittymisessä lähivuosikymmenen aikana.

Lue lisää


Käytännön neuvot yrityksille: Hiilirajamekanismi tulee voimaan lokakuussa 2023

EU:ssa tulee voimaan asetus hiilirajamekanismista jo lokakuussa 2023. Voimaantulon jälkeen sovellamme EU:ssa hiilirajamekanismia (CBAM -Carbon Border Adjustment Mechanism), jonka tavoitteena on ehkäistä hiilivuotoa ja päästöjen ohjautumista EU-alueen ulkopuolelle.

Lue lisää


Keskuskauppakamarin pääekonomisti Jukka Appelqvist. Kuva: Liisa Takala.

Työllisyys ennätyskorkealla tasolla, mutta ero naisten ja miesten työttömyysasteessa revennyt

Työllisyyskehitys on yllättänyt jälleen kerran positiivisesti ja työllisyys porskuttaa edelleen ennätyskorkealla tasolla. Myös työttömyys on ollut alkuvuoden aikana laskussa. Työvoimavaltaisten palvelualojen elpyminen on ylläpitänyt työllisyyden hyvää virettä, vaikka ylikuumentunut työmarkkinatilanne on toistaiseksi tasaantunut. Ero naisten ja miesten työttömyysasteessa on kasvanut Keskuskauppakamarin pääekonomistin mukaan jopa poikkeuksellisen korkeaksi.

Lue lisää


Miten toimia somessa oikein – IP ja sosiaalinen media

Haluaako yrityksesi maksimoida sosiaalisen median läsnäolon ja samalla suojella teollis- ja tekijänoikeuksia?

Lue lisääKeskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtaja Lenita Toivakka. Kuva: Liisa Takala

Suomalaisyrityksillä hyvät edellytykset menestyä Saksassa

Saksassa meneillään oleva teollisuuden transformaatio eli energiakriisistä johtuva energiamurros, panostukset vihreään siirtymään ja digitaalisuuteen luovat suuria mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille. Kysyntää on ilmastotavoitteiden saavuttamista ja digitalisaatiota tukeville ratkaisuille laajasti eri aloilla. Osavaltioiden ja kaupunkien uudistushankkeet luovat konkreettisia mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille. Suomalaisyrityksillä on erittäin hyvät edellytykset menestyä Saksassa, sanoo Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtaja Lenita Toivakka.
​​​​​​​

Lue lisää


Robotiikkajoukkueille hienoa kilpailukokemusta Pärnusta

Pärnun kaupunki, Riihimäen robotiikkakampus, Step Systems Oy sekä Roboedu ry. järjestivät kansainvälisen robotiikan ystävyyskilpailutapahtuman Viron Pärnussa tämän viikon maanantaina ja tiistaina (3.–4.4.2023).

Lue lisää