Ajankohtaista


Työmarkkinat jakautumassa kahden kerroksen väkeen

Tilastokeskuksen mukaan joulukuussa 128 000 työllistä enemmän kuin vuosi sitten. Työllisyyden nähdään paranevan, mutta suurimpana ongelmana on, että osa työnhakijoista uhkaa syrjäytyä työmarkkinoilta pysyvästi. Keskuskauppakamarin pääekonomisti Jukka Appelqvist on huolissaan siitä, että työmarkkinat ovat jakautumassa kahden kerroksen väkeen.
​​​​​​​

Lue lisää


Riihimäen kaupungin strategiatyöpaja yrityksille

Tervetuloa Riihimäen kaupungin strategiatyöpajaan, jonka tarkoituksena on Riihimäen kaupungin työn alla olevan strategialuonnoksen kommentointi ja sparraus.
​​​​​​​

Lue lisää


Osaava työvoima ratkaisee sote-uudistuksen onnistumisen

Sote-alan osaajapula vaatii ratkaisuja. Osaamisperusteista maahanmuuttoa on lisättävä ja yrityksiä hyödynnettävä laajemmin sote-palveluiden tuottamisessa, vaativat kauppakamarit aluevaaliteeseissään.
​​​​​​​

Lue lisää


Kilpailukieltosopimuksia koskeva muutos tuli voimaan – hyödynnä siirtymäaika

Työnantajan on jatkossa maksettava työntekijälle korvausta kaikista kilpailukieltosopimuksista. Korvausvelvollisuus koskee siirtymäajan jälkeen myös ennen lain voimaantuloa tehtyjä eli ns. vanhoja kilpailukieltosopimuksia. Siirtymäaika kestää vuoden, joten vanhoihin kilpailukieltosopimuksiin korvausta sovelletaan 1.1.2023 alkaen, jos niitä ei ole sitä ennen irtisanottu.

Lue lisää
Kauppakamarikysely: Yritykset ratkaisevat osaajapulaa kansainvälisillä rekrytoinneilla

Kyselymme mukaan 75 prosentilla vastaajista on pulaa osaavista työntekijöistä. Keskeisin syy ulkomaalaisten työntekijöiden rekrytoimiseen on kasvavan työvoimapulan lisäksi yritysten tarvitsemien työntekijöiden osaamisvaje.

Lue lisää
Yritysvastuu on tätä päivää

Reka Kaapelin toimitusjohtaja Jukka Poutanen uskoo, että yritysten
vastuullisuus arkipäiväistyy samalla tavalla kuin laatustandardit aikoinaan.
​​​​​​​

Lue lisää


#Kesäduuni22 - avoimia työpaikkoja

Nuoren työntekijän palkkaaminen on yhteiskunnallisesti merkittävä teko. Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari on heittänyt julkisen haasteen alueemme yrityksille ja yrittäjäjärjestöille, kunnille ja julkisoimisteisille yhtiöille; auta nuoria kohti tulevaisuuden uria, palkkaa nuori kesäduuniin 2022. Kokoamme kotisivuillemme tietoa avoimista työpaikoista.

Lue lisää


Tartuntatautipäiväraha työntekijälle tai työnantajalle

Kela voi maksaa tartuntatautipäivärahaa, kun työntekijä on tartuntataudin leviämisen estämiseksi määrätty olemaan poissa ansiotyöstään, eristettäväksi tai karanteeniin. Päiväraha voidaan maksaa työnantajalle siltä osin, kun se maksaa työntekijälle poissaolon ajalta palkkaa. Tartuntatautipäivärahan maksaminen työnantajalle edellyttää, että työntekijä on Suomessa sairausvakuutettu.
​​​​​​​

Lue lisää


Mistä syntyy oikea elinvoima?

Kun vietetään vuoden viimeisiä viikkoja, on hyvä pysähtyä ja miettiä kulunutta vuotta. On todettava, että meillä on mielenkiintoinen vuosi takana tai itseasiassa parikin ja näkyvillä ei näytä olevan helpotusta tulossa. Mutta nähdään tämä mahdollisuutena. Tiedämme, ettei odottamatonta voi ennustaa, mutta omaa asennetta uuteen voi miettiä.

Lue lisää


Talousvuosi 2022: Tunnelma pelokas, mutta tilanne ei ole toivoton

Vuosi 2022 käynnistyy tappiotunnelmissa. Ihmiset ovat kyllästyneitä koronaan, mutta virus ei ole kyllästynyt ihmisiin, päinvastoin. Omikronmuunnos leviää kulovalkean tavoin. Vaikka kävisi onnellisesti ja tartunnat osoittautuisivat keskimäärin aikaisempaa lievemmiksi, uhkaa tautitapausten suuri määrä pakottaa yhteiskunnan polvilleen. Siksi on ymmärrettävää, että tunnelma on pelokas myös alkavan vuoden suhdannekehityksen osalta.

​​​​​​​Tilanne ei kuitenkaan ole toivoton. On nimittäin kaikesta huolimatta aihetta uskoa, että Suomen talous tulee vuonna 2022 kasvamaan vauhdikkaasti, ihmiset vaurastumaan ja työllisyys paranemaan.

Lue lisää


Rahoitusta kansainvälisten hankkeiden valmisteluun

Hämeen liitto avaa kansainvälisten hankkeiden valmistelurahoituksen rahoitushaun. Tukea on varattu myönnettäväksi yhteensä noin 100 000 euroa.

Lue lisää