Ajankohtaista


Ensimmäiset sertifikaatit rekrytoinnin asiantuntijoille

Suomessa tehtiin rekrytoinnin historiaa 16. syyskuuta, kun ensimmäiset HRA- eli Hyväksytty rekrytoinnin asiantuntija -koulutuksen saaneet kandidaatit läpäisivät Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin kehittämän sertifiointitutkinnon.
​​​​​​​

Lue lisää


Rahtiongelmat ovat nyt yritysten riesana, ja siksi kustannustaakka on saatava kuriin

Yritysten logistiikkaongelmat sekä vaikeudet tuotanto- ja hankintaketjussa ovat kasvaneet viime keväästä. Perimmäinen syy on globaalin pandemian aiheuttama tavaravirtojen seisokki, kun kysyntä hiipui ja satamia suljettiin. Siitä seurannut kysynnän nopea käynnistyminen on vaikuttanut siihen, että laivat seisovat nyt satamissa ja hinnatkin ovat räjähtäneet. Yritysten kustannustaakkaa ei pidä enää kasvattaa, toteaa Keskuskauppakamari.

Lue lisää


Millä toimenpiteillä edistämme alueemme elinvoimaisuutta?

Kauppakamarimme toiminta perustuu yhteiseen tahtotilaan suunnasta. Pystyäksemme keskittämään resurssit mahdollisimman laajalle vaikuttaviin toimintoihin, haluamme kuulla mielipiteesi. Näin voimme tukea suunnitelmallisesti jäseniemme toimintaa ja osaamista sekä kehittää alueellisia elinvoimatekijöitä.

Lue lisää


Kilpailukieltosopimuksia koskevan lainsäädännön muutos voi tuoda yllättäviä kustannuksia

Työsopimuslakiin on vireillä muutos, jonka mukaan työsuhteen jälkeiseen aikaan ulottuviin kilpailukieltosopimuksiin liittyy jatkossa työnantajalle aina maksuvelvollisuus. Keskuskauppakamarin lakimies Minna Aalto-Setälä muistuttaa yrityksiä varautumaan muutokseen, tai edessä voi olla yllättäviä kustannuksia.
​​​​​​​

Lue lisää


Kiinnostaako valiokuntajäsenyys?

Valiokuntatyö on Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin merkittävintä sidosryhmätoimintaa. Valiokuntien jäsenien ja puheenjohtajien valinnat tehdään Vaalivaliokunnan esityksestä kauppakamarin syyskokouksessa 3.12.2021.

Lue lisää
Moni rakentamisen laatua koskeva oikeustaistelu olisi vältettävissä

Rakentamisen ja remonttien laatu herättää ajoittain keskustelua, ja joskus työn laatua koskevat riidat päätyvät oikeuteen asti. Keskuskauppakamarin lakimies Raisa Harjun mukaan moni kallis oikeustaistelu voitaisiin välttää käyttämällä puolueetonta tavarantarkastajaa.

Lue lisää


Työntekijöiden liikkuvuus vähenee merkittävästi koronan seurauksena

Työhön liittyvä automatkustaminen tulee laskemaan rajusti, vaikka koronaeristäytyminen loppuu. Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin jäsenyrityksille tekemään kyselyyn vastanneista miltei 81 prosenttia kertoi työhön liittyvän automatkustaminen vähenevän joko merkittävästi tai jonkin verran. Työajon lisääntymiseen ei uskonut kukaan.

Lue lisääUusi opas kauppasopimusten hyödyntämiseksi

Keskuskauppakamari on julkaissut oppaan, joka auttaa yrityksiä EU:n kauppasopimuksien ja tullietuuksien hyödyntämisessä tavarakaupassa. Edut ovat saatavilla kaikille, mutta niiden hyödyntäminen vaatii yrityksiltä kauppasopimusehtojen ymmärtämistä, muistuttaa Keskuskauppakamarin kansainvälisen kaupan asiantuntija Hannele Visuri.

Lue lisää


Lähes 81 prosenttia talousalueemme yrityksistä kärsii työvoimapulasta

Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin jäsenyrityksille suunnatun kyselyn mukaan lähes 81 prosenttia yrityksistä kokee pulaa tai paljon pulaa osaavasta työvoimasta. Jopa 64 prosenttia yrityksistä arvioi, että pula osaavasta työvoimasta on rajoittanut yritysten kasvua ja liiketoimintaa. ”Hämmästyttävän hitaasti hallitus reagoi yritysten työvoimapulaan. Kasvun tiellä pysytään ainoastaan nopealla reagoinnilla työvoimansaatavuuden parantamiseksi”, toteaa Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin toimitusjohtaja Marja Heinimäki.

Lue lisää


Yritysten energiatehokkuuspalkinto

Hyvinkään kaupungin energiansäästötyöryhmä järjestää kymmenettä kertaa yhdessä Hyvinkään yrittäjien ja Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin kanssa energiatehokkuuskilpailun, jossa palkitaan parhaiten energiankäyttöään tehostaneet tai uusiutuvan energian käyttöä edistäneet hyvinkääläiset yritykset.

Lue lisääVielä on mahdollista hakea EU:n koronatukea aineettomien oikeuksien suojaamiseen

Pienillä ja keskisuurilla yrityksillä on mahdollisuus hakea Euroopan unionin teollisuusoikeusvirasto EUIPO:n myöntämää tukea tavaramerkkien ja mallioikeuksien hakemusmaksuihin. Hakuaikaa on syyskuun loppuun asti ja tukea voi saada enintään 1500 euroa.
​​​​​​​

Lue lisää