Ajankohtaista


Keskuskauppakamarin pääekonomisti Jukka Appelqvist. Kuva: Liisa Takala.

Ekonomistin pikakommentti: Taantuma tarttui työmarkkinoille – työttömyys kasvoi jyrkästi

Keskuskauppakamarin pääekonomistin Jukka Appelqvistin mukaan työllisyystilanne on pitkään pysynyt suhdannetilanteen heikkouteen nähden yllättävän hyvänä, mutta tuoreista luvuista ei valopilkkuja löydy. Suhdannetilanne heikkeni työmarkkinoilla roimasti maaliskuussa. “Aletaan pikkuhiljaa olla ihan aidoissa taantumatunnelmissa”, sanoo Appelqvist.

Lue lisää


Robotiikkakaupungit Riihimäki ja Odense ovat sopineet yhteistyöstä

Riihimäen ja Odensen kaupungit ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka koskee muun muassa robotiikkaopetuksen kehittämistä ja opettajien täydennyskoulutusta.

Lue lisää


Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi. Kuva: Elmo Eklund.

Elinkeinoelämän järjestöt: Vahvistetaan Suomen EU-vaikuttavuutta

Elinkeinoelämän järjestöt ovat valmiina tekemään oman osansa, jotta Suomen vaikuttavuus EU-päätöksenteossa vahvistuu ja jotta EU kykenee tehokkaasti vastaamaan aikamme suuriin haasteisiin kuten ilmastonmuutokseen ja uusiin turvallisuusuhkiin. Samoin on huolehdittava siitä, että Suomelle merkittävät kansalliset erityispiirteet tulevat huomioiduiksi EU-päätöksenteossa.

Lue lisää


Suomen Washingtonin-suurlähetystö auttaa suomalaisyrityksiä pääsemään mukaan kansainvälisten kehityspankkien hankkeisiin

Suurlähetystö haluaa markkinoida tarjoamaan tukea ja palveluita suomalaisille esimerkiksi digitalisaation, vihreän energian ja tuotanto- ja logistiikkaketjujen parissa työskenteleville yrityksille.

Lue lisääTekoäly uhka ja mahdollisuus

Viekö tekoäly työpaikat, kyllä ja ei. Vaikka tekoäly voi korvata joitakin ihmisen työtehtäviä, se luo myös uusia mahdollisuuksia ja työpaikkoja. Oikein hyödynnettynä, se tarjoaa uusia urapolkuja ja toimii talouskasvun tukena.

Lue lisää


Keskuskauppakamarin johtaja veroasiantuntija Tomi Viitala

Keskuskauppakamari: Puhtaan siirtymän investointiverohyvityksen käyttöönotto vahva kasvusignaali

Hallituksen päätös suurten puhtaan siirtymän investointien verohyvityksen käyttöönottamisesta on vahva signaali Suomelta investointikilpailussa. Teolliset investoinnit ovat ratkaisevassa asemassa sekä taloudellisen kasvun että päästötavoitteiden saavuttamisessa. ​​​​​​​

Lue lisää


Neuvontapalvelut: Käytännön hyötyä EU:sta – rajat ylittäviä digipalveluja yrityksille

EU:n digitaalisen palveluväylän (Single Digital Gateway, SDG) tarkoituksena on helpottaa ihmisten ja yritysten toimimista Euroopan Unionin alueella ja rajat ylittävissä tilanteissa. Ajatuksena ei ole korvata kansallisia tietojärjestelmiä, vaan yrityksille ja kansalaisille suunnatut EU:n ja jäsenmaiden verkkopalvelut kootaan tarjolle yhden sähköisen portaalin kautta.

Lue lisää
Vastaa Pro Gradu tutkielman kyselyyn: Brexitin vaikutus Iso-Britannian markkinahoukuttelevuuteen

Kyselyn tarkoituksena on selvittää suomalaisten yritysten näkemyksiä ja kokemuksia Brexitin vaikutuksista yrityksen liiketoimintaan tai tulevaisuudensuunnitelmiin.

Lue lisää


Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi. Kuva: Elmo Eklund.

Kauppakamarien tilasto: Vienti romahti maaliskuussa 30 prosenttia edellisvuodesta – ”lakkojen vaikutus selkeä”

Kauppakamarien vientiasiakirjatilastojen mukaan ulkomaakaupan vienti väheni maaliskuussa 30 prosenttia edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Alkuvuonna eli tammi-helmikuussa vienti vielä kasvoi edellisvuoteen verrattuna. ”Maaliskuun luvuissa näkyy selkeästi se, mitä poliittinen lakko teki Suomen viennille: romahdutti sen”, sanoo Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi. ​​​​​​​

Lue lisää


Vuoden vastuullisuusteko –kilpailu alkaa – yritysten vastuullisuusteot näkyväksi

Keskuskauppakamari järjestää jälleen Vuoden vastuullisuusteko -kilpailun.
​​​​​​​Kilpailun tarkoituksena on lisätä tietoisuutta yritysten tekemästä vastuullisuustyöstä ja nostaa esille niin pieniä kuin suuriakin vastuullisuustekoja. Vuoden vastuullisuusteko valitaan yleisöäänestyksellä ja palkitaan Keskuskauppakamarin Suuressa yritysvastuupäivässä 13.11.2024. Ehdotuksia otetaan vastaan nyt.

Lue lisää


Miten lomautettuina olevien työntekijöiden kesälomien kanssa toimitaan ja voiko kesäloman määrätä pidettäväksi lomautusaikana?

Kysymyksiä on tullut kevään aikana etenkin lomautuksiin liittyen. Kun kesälomakausi lähestyy, on hyvä muistuttaa mieliin, miten lomautetun kesälomien kanssa toimitaan.

Lue lisää


Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtaja Päivi Pohjanheimo. Kuva: Elmo Eklund.

Kauppakamarin vientijohtajakysely: Yritysten vientinäkymät heikentyneet edellisvuodesta, uutta kasvua arvioidaan löytyvän puhtaasta siirtymästä

Kyselystä selviää, että yritysten vientinäkymät kuluvalle vuodelle ovat heikentyneet merkittävästi edellisvuodesta. Yli kolmannes vientiyrityksistä arvioi uutta kasvua löytyvän puhtaasta siirtymästä.

Lue lisää