Ajankohtaista


Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin 70v logo

Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari täyttää ensi vuonna 70 vuotta. Voit vaikuttaa juhlavuoden logoon äänestämällä.

Lue lisää


Talousalueella yritysten suhdanneodotukset ovat heikentyneet, mutta eivät romahtaneet

Kauppakamarin kyselystä selviää, että yritysten arviot toimialansa tunnelmista ovat heikentyneet vuoden aikana. Kolmannes vastanneista yrityksistä kuvailee tunnelmia pessimistisiksi. Yli puolet toteaa kannattavuuden heikkenevän ja kaksi kolmannesta odottaa tuotantokustannusten nousevan. Miltei 70 prosenttia arvioi sähkön hinnan vaikuttavan yrityksen toimintaan.

Lue lisääKiinnostaako valiokunnassa vaikuttaminen 2023?

Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin valiokunnassa vaikuttaminen on näköalapaikka alueen elinkeinoelämään ja mahdollisuus luoda uusia verkostoja, liikesuhteita ja saada vertaistukea. Valiokunnassa pääsee nostamaan esille merkittäviä asioita, ottamaan osaa keskusteluun ja vaikuttamaan talousalueemme yritysten toimintaedellytysten kehittymiseen.

Lue lisääKeskuskauppakamarin johtava liikenne- ja elinkeinopolitiinen asiantuntija Päivi Wood. Kuva: Liisa Takala.

Valtion tieverkko tulisi yhtiöittää - rapautuva infra on Suomen kipupiste

Keskuskauppakamari ehdottaa valtion tieverkon yhtiöittämistä. Keskuskauppakamarin mukaan Suomessa tarvitaan rakenteellinen muutos tieliikenneinfran kehittämiseksi, koska liikenneinfran riittämätön rahoitus ja rapautuva infra on Suomen kipupiste saavutettavuuden ja kilpailukyvyn kannalta. Yhtiöittämällä valtion tieverkko Suomessa voitaisiin tavoitella Ruotsin yli kaksinkertaista tasoa infran rahoituksessa ja käynnistää uusia hankkeita etupainotteisesti.
​​​​​​​

Lue lisää


Terveiset Washingtonista

Keskuskauppakamari oli mukana Ulkoministeriön valtiosihteeri Nina Vaskunlahden
vetämällä kauppapolitiikan ja vienninedistämisen Team Finland-matkalla Washingtonissa 7.-9.9.2022
​​​​​​​

Lue lisää


Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtaja Lenita Toivakka. Kuva: Liisa Takala.

Yli puolet vientiyrityksistä näkee viennin kasvavan tulevana vuonna

Yli 54 prosenttia yrityksistä arvioi vientinsä kasvavan ensi vuonna, osoittaa kauppakamarien vientijohtajakysely. Pahimpina viennin esteinä yritykset pitävät kohonneita kustannuksia sekä logistisia häiriöitä. Vientinäkymiä toisaalta vahvistaa vahva tilauskanta sekä markkinaosuuksien voittaminen. Kiinan koronasulut vaikuttavat yhä vientinäkymiin yli 75 prosentilla yrityksistä.
​​​​​​​

Lue lisääKeskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi. Kuva: Liisa Takala.

Sähkön hintaan liittyvä tukipaketti ymmärrettävä – velkaantuminen yhä kestämätöntä

Keskuskauppakamarin mukaan hallituksen neuvottelema tukipaketti sähkön hintojen nousun kompensoimiseksi on perusteltua, mutta kritiikkiä saa tukitoimien rahoittaminen velaksi. Keskuskauppakamari on pettynyt rakenteellisten ja työllisyyttä tukevien toimien vähäisyyteen tämän hallituskauden aikana. Niillä vahvistettaisiin julkisen talouden kriisinsietokykyä tulevien kriisien varalle. Työikäisten määrän vähentyminen yhdessä rajusti kasvavien valtionvelan korkomenojen kanssa on kestämätön yhtälö, Keskuskauppakamari varoittaa.

Lue lisää


Yritysten energiatehokkuuspalkinto


​​​​​​​Hyvinkään kaupungin energiansäästötyöryhmä järjestää yhdettätoista kertaa yhdessä Hyvinkään yrittäjien ja Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin kanssa energiatehokkuuskilpailun, jossa palkitaan parhaiten energiankäyttöään tehostaneet tai uusiutuvan energian käyttöä edistäneet hyvinkääläiset yritykset. Ensimmäisen energiatehokkuuspalkinnon vuonna 2012 sai Värikaihdin Väinö Jukka, ja sen jälkeen vuonna 2013 Myllyn Paras Oy, vuonna 2014 KONE Industrial Oy, vuonna 2015 Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy, vuonna 2016 Beckhoff Automation Oy, 2017 K-Rauta Hyvinkää, 2018 Hyvinkään Sähkö Oy, Tuias 2019, Pihailo 2020 ja viimeksi Reka Kaapeli 2021.

Lue lisää


Keskuskauppakamarin elinkeino- ja ilmastoasiantuntija Teppo Säkkinen. Kuva: Elmo Eklund.

Päästökaupan heikennys vaikuttaisi hintoihin vain vähän

Keskuskauppakamari ei pidä EU:n päästökaupan keskeyttämistä tai päästöoikeuksien lisäämistä markkinoille järkevänä, sillä vaikutus sähkön hintaan olisi pieni, mutta vahinko toimiville päästömarkkinoille suuri. Keskuskauppakamarin mukaan Suomen ei kannata ajaa EU-toimia, jotka heikentävät markkinaehtoista irtautumista fossiilista. Sähkön hinnan nousu johtuu fossiilisten polttoaineiden kallistumisesta.

Lue lisää


Reka Kaapeli vahvistaa ilmastotoimiaan

Reka Kaapeli on sitoutunut kansainväliseen Science Based Targets -aloitteeseen (SBTi), joka ajaa kunnianhimoisia ilmastotekoja. Aloitteen mukaisesti Reka Kaapeli tulee määrittämään päästövähennystavoitteet, jotka tukevat Pariisin ilmastosopimuksen linjausta rajoittaa maapallon lämpeneminen korkeintaan 1,5 asteeseen. Tavoitteet koskevat niin Reka Kaapelin omaa toimintaa (Scope 1 & 2) kuin koko toimitusketjua (Scope 3).

Lue lisää


Lähes 15 vuotta henkilöstövalintojen parissa työskennellyt Marja Heinimäki haluaa muistuttaa yrityksiä, että rekrytointiprosessiin kuuluu suuri vastuu.

Rekrytointia ei voi toteuttaa kuka tahansa

Hyväksytty rekrytoinnin asiantuntija -koulutuksessa rekrytointia käsitellään moniosaisena kokonaisuutena, jossa eettisten ja juridisten pelisääntöjen noudattaminen on keskeisessä roolissa.

Lue lisää


Minne katosi ammattidieselin käyttöönotto?

Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari vaatii hallitukselta välittömiä toimia ammattidieselin käyttöönottamiseksi. Helmikuussa linjattu valmistelu ammattidieselin käyttöönotosta on edelleen avoin, eikä ratkaisua poikkeuksellisen rajusta hintojen noususta kärsiville alan toimijoille ole saatu aikaiseksi. Tilanne on huolestuttava ja vaikuttaa merkittävästi Suomen kilpailukykyyn.

Lue lisää