17 miljoonaa euroa kiertotalouden investointiavustusta – haku on auki

Business Finland avaa 15.2.2021 uuden palvelun, jolla rahoitetaan kiertotalouden investointeja. Rahoitusta voivat saada kaiken kokoiset Suomessa rekisteröidyt yritykset, joiden investoinnit edistävät kiertotaloutta ja vihreää kasvua Suomessa. Investointiavustuksen hakuaika päättyy 16.4.2021.

Investoinneilla tavoitellaan merkittäviä ympäristövaikutuksia lisäämällä materiaalikiertoa. Lisäksi investoinneilla edistetään liiketoiminnan ja työllisyyden kasvua eri sektoreilla kotimaassa ja myös kansainvälisesti. Jotta investointia voidaan rahoittaa, sen pitää vaikuttaa suoraan kierrätyksen lisääntymiseen tai ympäristönormien ylittymiseen. Rahoitus on tarkoitettu Suomeen tehtäviin kiertotalousinvestointeihin.

​​​​​​​”Hallitus haluaa edistää kiertotaloutta ja tällä tavalla tukea yhteiskuntaa kohti kestävämpää kehitystä. Tavoitteena on säilyttää tuotteet, materiaalit ja niiden arvo talouden kierrossa mahdollisimman pitkään. Yritykset ovat avainasemassa tässä muutoksessa, ja sen takia haluamme nyt tukea niiden investointeja tällä Business Finlandin uudella rahoitusvälineellä”, sanoo elinkeinoministeri Mika Lintilä.


TEM avaa täydentävän haun maaliskuussa

Työ- ja elinkeinoministeriö avaa tätä isoa pakettia täydentävän kiertotalouden kehittämis- ja investointien avustusten haun 1.3.2021, lisätietoa luvassa silloin. Kuten aiempinakin vuosina, tämä avustus on de minimis -muotoista (max 200 000 euroa). Avustuksia on myönnettävissä yhteensä miljoona euroa.

”Nämä numerot kuvaavat hyvin Business Finlandin ja työ- ja elinkeinoministeriön instrumenttien työnjakoa”, toteaa ministeri Lintilä.

”TEM:n tuki on suunnattu pienempiin kotimaisiin investointihankkeisiin ja niihin tähtääviin loppusuoran valmistelutoimiin. Varaudumme myös yhteistyöhön hakemusten päällekkäisyyksien karsimiseksi. Vaikka TEM:n oma avustuskokonaisuus on pieni, meillä on jo kannustavia kokemuksia aikaisemmilta vuosilta ”, Lintilä jatkaa.