Uudenmaan kokoontumisrajoituksia kiristetään

Heikentyneen epidemiatilanteen vuoksi Etelä-Suomen aluehallintovirasto kiristää kokoontumisrajoituksia Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Kaikki yli kuuden hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty 22.2.-14.3. väliseksi ajaksi .

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin koordinoima koronatilanneryhmä kokoontui torstaina 18.2. käsittelemään epidemiatilannetta ja sen vaatimia rajoitustoimia. HUS-alueen koronavirustartuntojen ilmaantuvuus on selvästi korkeampi kuin minkään muun sairaanhoitopiirin alueella ja uusien tartuntojen viikoittainen määrä on noussut nopeasti. Myös herkästi tarttuvien virusmuunnosten osuus kaikista tartunnoista on kasvanut nopeasti HUSin alueella. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 18.2.2021 julkaiseman toimenpidesuosituksen mukaan alueella on välttämätöntä kiristää kokoontumisrajoitusta enintään kymmenestä henkilöstä enintään kuuteen henkilöön.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös koskee yleisötilaisuuksia, kuten markkinoita, konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä. Aluehallintoviraston määräämät kokoontumisrajoitukset eivät ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, kuten illanviettoihin tai perhejuhliin, eivätkä normaaliin, jatkuvaluonteiseen palvelutoimintaan. Myöskään viranomaisten kokoukset, kuten kunnanvaltuuston, -hallituksen ja lautakuntien kokoukset, eivät kuulu rajoitusten piiriin. Nämäkin suositellaan järjestettävän etäkokouksina.

Lue lisää Etelä-Suomen aluehallintovirasto tiedotteesta


Tiedote