Yritysvastuu on tätä päivää

Reka Kaapelin toimitusjohtaja Jukka Poutanen uskoo, että yritysten
vastuullisuus arkipäiväistyy samalla tavalla kuin laatustandardit aikoinaan.
​​​​​​​

Pörssilistattu sijoitusyhtiö Reka Industrial julkaisi marraskuun alussa tiedotteen, jonka mukaan konsernin tytäryhtiöstä Reka Kaapelista on kuoriutunut maailman ensimmäinen hiilineutraali kaapelien valmistaja tai ainakin ensimmäinen hiilineutraali valmistaja yhtiön omilla päämarkkina-alueilla, kuten Reka Kaapelin toimitusjohtaja Jukka Poutanen tiedotteessa tarkensi.

Reka Kaapelin hiilineutraalius syntyi niin, että ensin yhtiö vähensi hiilidioksidipäästöjään 80 prosenttia vuoden 2019 tasosta, ja sitten se alkoi kompensoida päästöjen loppuosaa. Kompensaatiota kerrytetään investoinneilla, joita yhtiö tekee aurinkoenergiaan Intiassa, biohiiliprojektiin Ruotsissa ja rakennusten hiilensidontaan Suomessa.

Pienempisieluinen saattaisi sanoa, että tuollaiset julistukset hiilineutraaliudesta ja ympäristötietoisuudesta ja ties mistä vastuunkannosta ovat korulauseita, joilla yritykset vain yrittävät kiillottaa imagoaan ja markkinoida samalla tuotteitaan.

Poutanen pyörittää päätään.

”Yritysvastuussa ei todellakaan ole kyse imagon rakentamisesta.”

”Vastuullisuusasia on mennyt niin mielettömästi eteenpäin, että se on jo nähtävä yrityksen kilpailuetuna. Jos yritys ei ole tänään riittävän vastuullinen tai tekee vain minimin eli sen minkä laki määrää, se on auttamattomasti myöhässä.”


Lue koko juttu täältä