Toimialat

Riihimäen-Hyvinkään talousalueen kasvun moottori on sen monipuolinen yrityskanta. Alueelle on keskittynyt huippuyrityksiä, jotka puolestaan vetävät puoleensa uutta osaamista ja yritystoimintaa. Menestystä tukevat myös työn tekemiseen ja alueeseen sitoutunut työvoima.​​​​​​​


Koneiden rakennus ja valmistus

Koneet eivät ole enää vain koneita, vaan ne sisältävät yhä enemmän älykkyyttä. Hyvinkään-Riihimäen alueella on vankkaa erityisosaamista tuotteiden ja digitaalisten palveluiden kehittämisessä ja valmistamisessa, erityisesti nostamisen ja siirtämisen liiketoiminnoissa.
Hyvinkäällä, ns. Koneen mäellä, on lähes 3 000 asiantuntijan, suunnittelijan ja tuotekehittäjän keskittymä koostuen Koneen, Konecranesin ja erilaisten insinööri- ja suunnittelutoimistojen verkostosta. Tätä teknologiateollisuuden keskittymää täydentävät alueen innovatiiviset startup-yritykset ja muut huippuosaamisen yritykset.


Kuljetus ja logistiikka

Suomi on Maailmanpankin logistiikkaindeksissä kymmenennellä sijalla. Hyvinkään-Riihimäen talousalueelta on yhdelle maailman parhaista lentokentistä on vain 40 minuutin ajomatka. Se tarjoaa nopeimman reitin Pohjois -Euroopan, Venäjän ja Aasian välillä. Alueella toimimisen etuna on se, että ollaan kaiken keskellä, hyvien yhteyksien päässä ja silti suurilla varastoille ja logistiikkapalveluille on riittävästi tilaa.
Idän rautatieyhteyksien ansiosta Aasia on lähempänä kuin voisi kuvitella. Konttijunayhteys Helsingistä kuljettaa tavarat Hefeiin, Kiinaan 18 päivässä ja konttijuna Kouvolasta Xi’aniin, Kiinaan 10-12 päivässä.

​​​​​​​

Elintarvikeala

Vaikka Hyvinkään-Riihimäen talousalue sijaitsee aivan Suomen pääkaupunkiseudun läheisyydessä, kaikki luonnon aarteet ovat lähellä. Meillä on puhdasta pohjavettä sekä puhtaita ja laadukkaita raaka-aineita käytettäväksi.
Suomalainen elintarvikeala on ollut edelläkävijä kuluttajien erityistarpeisiin tarkoitettujen tuotteiden kuten laktoosittomien, gluteenittomien ja maidottomien tuotteiden kehittämisessä. Työvoimalla ja tutkimusorganisaatioilla on siis paljon asiantuntemusta ja osaamista erikoisruokavalioista. Suomalaiset ovat luovia ja löytävät usein epätavallisia ratkaisuja huomisen tarpeisiin. Menestyneet yritykset ovat mm. luoneet useita uusia kasvipohjaisia ​​tuotteita.

​​​​​​​

Hausjärven liikevaihdoltaan suurimmat yritykset ovat: HTM Yhtiöt Oy, Muurausliike Vanne Sami Oy, Oivatuote, Metsi Oy, Levypala Luukko Oy, Lundia Oy, Metallivalmiste A. Laaksonen Oy, Oitti Tools Oy, Oitin Valu Oy ja R-kioski Oitti.

Hyvinkään liikevaihdoltaan suurimmat yritykset ovat: Kone Industrial Oy Hissitehdas, Konecranes Finland Oy, Hankkija Oy, Ahlsell Oy Pääkonttori, Rexell Finland-Hyvinkää (Logistiikkakeskus), Tibnor Oy, Konecranes Global Oy, Broman Logistics Oy, Reka Kaapeli Oy ja Kirjavälitys Oy.

Lopen liikevaihdoltaan suurimmat yritykset ovat: Myllykulta Oy, NB-Seinä Oy, K-Rauta Läyliäinen, Järki-Saneeraus Oy, Adak Yhtiöt Oy, Lakeuden Maanrakennus Oy, Kuljetusliike E. Nousiainen Oy, Ajoxi Oy, MK Raudoitus Oy ja Lopen Auto Ja Rengas Lar Oy.

Riihimäen liikevaihdoltaan suurimmat yritykset ovat: Würth Oy, RTV Riihimäki Pääkonttori, Fortum Waste Solutions Oy, Tuottajain Maito, Kumera Drives Oy, Lantmännen Agro Riihimäki, K-Citymarket Riihimäki ja HF-Autohuolto Oy.
​​​​​​


Kuva Teemu Heikkilä