Jäsenemme tiedottavat

Jäsenemme tiedottavat on Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin jäsenille suunnattu kanava tiedottaa yrityksen uutisista.

Tarjoamme kanavan, jossa yritykset voivat uutisoida esimerkiksi merkittävistä kaupoista ja sopimuksista tai tuoteuudistuksista. Kanava ei ole tarkoitettu mainoskanavaksi, eli mainoksia ja tarjouksia emme julkaise. Tarkistamme tiedotteen ennen julkaisua. Pidätämme oikeuden olla julkaisematta tiedotteita, jotka eivät sovi valittuun linjaan.

Jos haluat jättää oman tiedotteesi, lähetä tiedote sekä tiedotteeseen sopiva kuva tai yrityksen logo osoitteeseen: inka.hakala@rihykauppakamari.fi


Konecranesille Kiertotalouden edelläkävijä -palkinto Pörssisäätiöltä

Suomen johtava osakeomistusta edistävä taho Pörssisäätiö on palkinnut Konecranesin Kiertotalouden edelläkävijä -palkinnolla tunnustuksena yhtiön pitkäaikaisista pyrkimyksistä vähentää materiaalikulutusta ja pidentää materiaalinkäsittelyratkaisujensa elinkaarta.
Lue tiedote


Konecranesin uusi brändi-identiteetti tukee yhtiön matkaa materiaalinkäsittelyalan ratkaisujen johtavaksi yritykseksi

Konecranes julkistaa tänään uuden brändi-identiteettinsä. Se edustaa seuraavaa merkittävää askelta yhtiön matkalla maailman johtavaksi materiaalinkäsittelyalan ratkaisujen tarjoajaksi, joka luo arvoa kaikille.
Lue tiedote
Kysely toimintaympäristön muutosten vaikutuksista vientitoimintaan ja tulevaisuuden osaamistarpeisiin

Olemme Laurea-ammattikorkeakoulun asiantuntijatiimi ja selvitämme SURE-hankkeessa (Suorituskykyä, resilienssiä ja elinvoimaa jatkuvalla työssä oppimisella) toimintaympäristön muutosten vaikutuksia pk-yritysten vientitoimintaan ja tulevaisuuden osaamistarpeisiin.

Kyselyyn vastaaminen vie aikaa noin 10 minuuttia. Vastaathan viimeistään 31.1.2024.
Kysely

Konecranes Oyj:n osavuosikatsaus, tammi–syyskuu 2023:

Kolmannen vuosineljänneksen vertailukelpoinen EBITA-kateprosentti kaikkien aikojen paras.

Lue koko tiedote


Rekan kaapelit varmistavat energiansiirron Purtsen tuulipuistossa Virossa

Purtsen tuulipuiston rakennustyöt alkoivat maaliskuussa 2022. Puisto on osa Viron ensimmäistä hybridipuistoa, jossa tuotetaan tuuli- ja aurinkoenergiaa. ​​​​​​​

Lue koko tiedote


Belgialainen logistiikka-alan yritys Zuidnatie tilaa Konecranesilta kuudennen sukupolven siirrettävän satamanosturin lisätäkseen kapasiteettiaan ja vähentääkseen päästöjään

Gottwald-nosturi otetaan käyttöön yrityksen Antwerpenin satamatoiminnassa, jossa yritys pyrkii jatkuvasti kasvattamaan kapasiteettiaan sekä vähentämään samalla päästöjään ja parantamaan energiatehokkuutta.

​​​​​​​

Lue koko tiedoteKONEelle kyberturvasertifoinnit DX -sarjan hisseille ja digitaalisille palveluille

KONE on saanut IEC 62443 -kyberturvallisuussertifikaatin DX-sarjan hisseille ja ISO 27001 -sertifikaatin digitaalisille palveluilleen, sisältäen KONE 24/7 Connected Services -huoltopalvelut. Kyseessä on ensimmäisen kerta kun hissi-ja liukuporrasalan yritykselle myönnettiin kyberturvallisuussertifikaatteja.

Lue koko tiedote


Vihreän kaapelin kelaajat

Reka Kaapeli valmistaa kaapeleita vihreitä arvoja vaalien. Riihimäen tehtaan kaapeleilla voidaan viedä sähkö kokonaiseen kaupunkiin. Laatu rakentuu työntekijöiden osaamisesta, hyvistä materiaaleista ja tarkasta laadunvalvonnasta.

Juttu työvoiman saatavuuden haasteita on luettavissa Teollisuusliittolaisen lehdestä: Tekijä 2/23 sivulta 28 alkaen.

Tekijä 2/23


HAMK menestyi jälleen kansainvälisessä korkeakoulujen kestävän kehityksen mittauksessa – mukana yli tuhat korkeakoulua, HAMK sijalla 17

Kansainvälinen GreenMetric-ranking mittaa korkeakoulujen toiminnan ja toimintaympäristön kestävyyttä. HAMKin kestävän kehityksen tavoitteisiin pääsyä kirittävät paitsi mittaukseen osallistuminen, myös oma kestävän kehityksen ohjelma ja sitä edistävä työryhmä.​​​​​​​

Lue koko tiedote
K-ryhmän energiansäästötoimilla tuloksia: sähkönkulutus laski lokakuussa 5 % - investoinnit energiatehokkuuteen jatkuvat

Säästetty sähkö vastaa noin 130 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta tai lähes 20 miljoonaa ajokilometriä pienellä sähköautolla. Myös kauppojen uudistusten yhteydessä tehtävillä energiaremonteilla on huomattava vaikutus energiatehokkuuteen.

Lue koko tiedote

Konecranesin ilmastotyölle CDP:n ilmastoluokitus A–

Konecranes on saanut CDP:n vuosittaisessa ilmasto-ohjelmassa luokituksen A–. Se on tunnustus Konecranesin kunnianhimoisesta pyrkimyksestä julkistaa ilmastotietojaan kokonaisvaltaisesti sekä tehdä riskien ja mahdollisuuksien hallinnasta liiketoiminnan normi.

Lue koko tiedote


Intialainen satamaoperaattori tilaa Konecranesilta kolme kuudennen sukupolven siirrettävää Gottwald-satamanosturia irtotavaran käsittelyn sähköistämiseen

Bothra Shipping Services Pvt Ltd eli Bothra Shipping on tilannut Konecranesilta kolme täyssähköistä kuudennen sukupolven siirrettävää Gottwald-satamanosturia. Nosturit tulevat satamaoperaattorin irtotavaraterminaaleihin Kakinadan satamassa, joka sijaitsee Intian itärannikolla.

Lue koko tiedote

Antibioottinen kuminaöljy - patenttisuojattu keksintö kisaa Agri-INNO-palkinnosta

Kuminatuotteisiin keskittyneen Nordic Carawayn keksinnölle antibioottisesta kuminaöljystä on haettu kotimaista ja kansainvälistä patenttia ja patenttivirasto on antanut asiasta myönteisen välipäätöksen. Tämä antibioottivapaiden rehujen käytön mahdollistava keksintö on ehdolla valtakunnallisen Agri-INNO -palkinnon saajaksi.

Lue koko tiedote


Ensimmäisen tuotteen ympäristöarviointi (EPD) julkaistu

EPD (Environmental Product Declaration) on kansainvälisiin standardeihin perustuva ympäristöarviointi, jolla voidaan kertoa luotettavasti tuotteen ympäristövaikutukset. Erityisesti rakennusteollisuudessa käytössä ollut malli on leviämässä voimalla myös muille aloille. Reka Kaapeli on lähtenyt tähän kehitykseen mukaan ottamalla EPD:n osaksi omaa toimintaansa.

Lue koko tiedote

CSP Spain tilaa Konecranesilta 11 hybridi RTG-nosturia

Terminaalioperaattori COSCO SHIPPING Ports Terminals, (CSP) espanjassa on tilannut Konecranesilta 11 ekotehokasta hybridi RTG-nosturia, 6 laitetta Bilbaon terminaaliinsa ja 5 laitetta Valencian terminaaliinsa. Tilaus kirjattiin vuoden 2022 kolmanteen neljännekseen ja sen arvo on noin 20 MEUR.

Lue koko tiedoteItalialainen terminaali tilaa Konecranesilta kuudennen sukupolven siirrettävän Gottwald-satamanosturin tuottavuuden ja ekotehokkuuden lisäämiseksi

Tarros-konserniin kuuluva Terminal del Golfo eli TDG on tilannut Konecranesilta ekotehokkaan kuudennen sukupolven siirrettävän Gottwald-satamanosturin Italian luoteisosassa sijaitsevaan La Spezian terminaaliinsa. Nosturi edustaa uusinta siirrettävien satamanosturien tekniikkaa. Siihen tulee ulkoinen virtalähde, joka pienentää käyttökustannuksia sekä vähentää meluhaittoja ja pakokaasuja. Tilaus kirjattiin vuoden 2022 heinäkuussa, ja nosturi toimitetaan vuoden 2023 alkupuoliskolla.

Lue koko tiedote

Reka Kaapeli vahvistaa ilmastotoimiaan sitoutumalla Science Based Targets -päästövähennysaloitteeseen

Reka Kaapeli on sitoutunut kansainväliseen Science Based Targets -aloitteeseen (SBTi), joka ajaa kunnianhimoisia ilmastotekoja. Aloitteen mukaisesti Reka Kaapeli tulee määrittämään päästövähennystavoitteet, jotka tukevat Pariisin ilmastosopimuksen linjausta rajoittaa maapallon lämpeneminen korkeintaan 1,5 asteeseen. Tavoitteet koskevat niin Reka Kaapelin omaa toimintaa (Scope 1 & 2) kuin koko toimitusketjua (Scope 3).


Lue koko tiedote
Solarigo luottaa Reka Kaapeliin – aurinkovoimaa rakennetaan nyt vauhdilla

Aurinkovoimaa hyödynnetään nyt Suomessa kiihtyvään tahtiin. Yksi Suomen suurimmista aurinkosähköä urakoivista yrityksistä on Solarigo Systems Oy. Solarigo on kasvuyritys, joka vastaa kaikista tällä hetkellä rakenteilla olevista Suomen suurimmista aurinkovoimaloista. Ensi vuonna kasvu tulee edelleen kiihtymään mikä tietää Rekallekin lisää töitä.


Lue koko tiedoteKonecranes palkittiin parhaana suuryrityksenä monimuotoisuuden edistämisessä

Arvopaperisäästämistä ja arvopaperimarkkinoita edistävä Pörssisäätiö on palkinnut Konecranesin parhaana suomalaisena Large Cap-pörssiyhtiönä monimuotoisuuden edistämisessä. Palkinto jaettiin eilen 17.5.2022 Pörssigaalassa. Moninaisuus ja osallistaminen ovat Konecranesin kulttuurin ja toiminnan keskiössä, mikä vahvistaa sekä yhtiön suorituskykyä että organisaatiota.

Lue koko tiedote


Hallituspartnerit Pohjanmaa ry on valinnut HHJ Jari Nopan uudeksi toiminnanjohtajaksi.

​​​​​​​ Nopalla on pitkä kokemus erilaisista liikkeenjohdon tehtävistä sekä kansainvälisissä että kotimaisissa yrityksissä sekä yrittäjänä. Hallituspartnerit Pohjanmaassa hän aloittaa 1.1.2022, kun aiemmin tehtävässä toiminut Matti Sepponen jää eläkkeelle.

– Hallituspartnerit Pohjanmaa ry:n toiminnassa ovat nyt takanapäin pioneerivaihe ja.....


Lue koko tiedote


Konecranesin hybridi- ja sähkökäyttöiset RTG-nosturit toimitetaan hiilineutraaleina

Konecranes on merkittävästi panostanut liiketoimintansa hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen ja tuotteidensa hiilijalanjäljen pienentämiseen vastauksena maailmalla nousseeseen huoleen hiilidioksidipäästöistä ja ilmastonmuutoksesta. Konecranes on nyt ensimmäinen konttien käsittelyalan yritys, joka toimittaa hybridi- ja sähkökäyttöisiä RTG-nostureita asiakkaille hiilineutraaleina.

Lue koko tiedote


Konecranes toimittaa kuusi nosturia singaporelaiseen jätteenkäsittelylaitokseen

Konecranes toimittaa kuusi jätteenkäsittelynosturia Tuas Nexus - Integrated Waste Management Facility (IWMF)-laitokseen Singaporessa. Elokuussa 2021 kirjattu tilaus tukee omalta osaltaan Konecranesin tavoitteita auttaa asiakkaitaan ja eri teollisuudenaloja kasvamaan ja muuttumaan entistäkin tehokkaammiksi, kestävämmiksi ja turvallisemmiksi.

Lue koko tiedote

Reka Kaapelista ensimmäinen hiilineutraali kaapelin tuottaja 1.11.2021 alkaen

Reka Industrial Oyj:n tytäryhtiö Reka Kaapeli Oy on tehnyt järjestelmällisesti töitä ympäristötavoitteidensa eteen ja yritys on pystynyt pienentämään CO₂-päästöjä 80 % vuoteen 2019 verrattuna. Jäljelle jäävät päästöt Reka Kaapeli kompensoi 1.11.2021 alkaen saavuttaen hiilineutraaliuden oman toiminnan osalta.

Lue koko tiedote


Rekan kaapelit sähköistävät autojen latausasemia taloyhtiöissä

Hybridi- ja sähköautojen osuus autokannasta on voimakkaassa kasvussa, mikä yhdessä voimistuvien ympäristöarvojen kanssa vauhdittaa latausinfran rakentamista. Rekan valikoimista löytyy sopivat kaapelituotteet niin julkisten, taloyhtiöiden, yritysten kuin kotitalouksienkin latausasemien sähköistykseen.

Lue koko tiedote

Lasse Sorvari palaa Best Caravanin operatiiviseen johtoon

Best-Caravan Oy:n hallitus on nimittänyt 21.9.2021 lähtien yhtiön toimitusjohtajaksi Best Caravanin pääomistaja Lasse Sorvarin.

Best Caravanille on laadittu kunnianhimoinen tulevaisuuden strategia. Aiempi toimitusjohtajamme Marko Niskanen sai toimikaudellaan aikaan paljon hyviä muutoksia ja toi tullessaan uusia toimintamalleja, jotka osaltaan vei yhtiötä strategian mukaiseen suuntaan.

Lue koko tiedote


Italialainen terminaaliyritys on tilannut Konecranesilta kaksi siirrettävää Gottwald-satamanosturia vastatakseen kasvavaan kysyntään tavarankäsittelyssä

Terminal Flavio Gioia S.p.A. (TFG) on tilannut Konecranesilta Napolissa sijaitsevaan terminaaliinsa kaksi siirrettävää Gottwald-satamanosturia, jotka vahvistavat terminaalin materiaalien käsittelykapasiteettia ja auttavat sitä pysymään kysynnän tasalla.

Lue koko tiedote

Konecranes saanut 14 nosturin tilauksen Kielin telakalle thyssenkrupp Marine Systemsiltä

Konecranesin Demag Cranes & Components ‑yksikön rakentamat kaksipalkkiset nosturijärjestelmät asennetaan uusiin tuotantohalleihin Kielissä. Paikkaa kehitetään sukellusvenetuotannon kansainväliseksi huippuosaamisen keskukseksi. Nosturit valmistetaan, toimitetaan ja otetaan käyttöön telakan toiminnan käynnistymiseen mennessä, vuonna 2023.

Lue koko tiedote


Goeyvaerts tilaa Konecranesilta kaksi kuudennen sukupolven siirrettävää satamanosturia vuokrauskysynnän kasvaessa

Belgialainen Goeyvaerts-R bvba on tilannut Alankomaiden ja Belgian satamiinsa kaksi uutta ympäristöystävällistä Konecranesin kuudennen sukupolven siirrettävää Gottwald-satamanosturia. Heinäkuussa kirjatun tilauksen nosturit toimitetaan asiakkaalle vuoden 2021 marraskuussa.

Lue koko tiedote

Sakon 100-vuotisjuhlavuonna järjestettiin miljoonannen Tikan kunniaksi hyväntekeväisyyshuutokauppa.

Aseen huusi itselleen Ruoto myyntihinnalla 9000 euroa, joka menee lyhentämättömänä Suomen Metsästäjäliiton nuorisotoimintaan. Sakolta lämpimät onnittelut kaikille!

Lue koko tiedote


Konecranes on saanut ensimmäisen asiakkaan EPA:n hyväksymään uuteen konversioteknologian ratkaisuunsa, joka mahdollistaa siirtymisen dieselistä hybridikäyttöön

Yhdysvaltain ympäristönsuojeluviranomainen EPA hyväksyi Konecranesin uuden hybriditekniikan vuoden 2021 huhtikuussa.

Lue koko tiedote

Kesko suunnittelee suurta logistiikkakeskusta Hyvinkäälle

Hyvinkään kaupunki ja Kesko ovat allekirjoittaneet esisopimuksen ison logistiikkatontin luovuttamisesta Kesko Oyj:lle.

Noin neljänkymmenen hehtaarin kokoiselle tontille kaavaillaan rakentamisen ja talotekniikan kaupan markkinajohtaja Onnisen uutta logistiikkakeskusta.

Lue koko tiedote


Mika Vehviläinen valittu Tulevan Yhtiön toimitusjohtajaksi Konecranesin ja Cargotecin sulautumisen voimaantulosta lukien

Mika Vehviläisen nimitys tulee voimaan Järjestelyn toteutumisen yhteydessä, jonka odotetaan tapahtuvan vuoden 2022 ensimmäisen vuosipuoliskon loppuun mennessä. Siihen saakka Cargotec ja Konecranes toimivat täysin erillisinä ja itsenäisinä yhtiöinä.

Lue koko tiedote

Mistä huomisen tekijät? -tapahtuma 27.8. klo 14 -15.30 nostaa valokeilaan eri toimi- ja ammattialojen vetovoimaisuuden ja osaavan työvoiman saatavuuden. Mukana mm. Red Carpet -elokuvafestivaalin taiteellinen johtaja, näyttelijä Antti Luusuaniemi.

Yhteistyössä Hyria ja Red Carpet -festivaali.

Ilmoittaudu Live-streamKonecranes julkaisee energiatehokkaiden siirrettävien satamanosturien uuden sukupolven kiihtyvän maailman-kaupan tarpeisiin

Uusi, kuudennen sukupolven huippu-tehokas mallisto vastaa koronatilanteen helpottaessa maailmanlaajuisilla irtotavaran ja tavallisen rahdin käsittely-markkinoilla kasvavaan kysyntään.

Lue koko tiedote

Onni Kokouskeskus & Coworking

Onni on kokous- ja coworkingkeskus, jossa jäsenet saavat käyttöönsä työtilaa, neukkarin, smartblock-minikabinetin, yhteiset taukotilat, langattoman verkon ja tulostus- ja skannausmahdollisuudet. Eli käytännössä etätyö-/työpiste, joka on omaa läppäriä vaille valmis.

Lue lisää


Rekan halogeenittomat palonsuojakaapelit mittavaan palvelin-keskusprojektiin

Sähköurakoitsija Kirby Group Engineering pyysi Reka Kaapelilta vuonna 2018 tarjousta mittavasta projektista. Kyseessä oli merkittävä, Suomessa sijaitseva, palvelinkeskusprojekti, johon Kirby Group Engineering tarvitsi asiantuntevaa kaapelitoimittajaa.

Lue koko tiedoteGeorgia Ports Authority tilaa 28 Konecranesin konttinosturia suurempien alusten liikenteen kasvaessa

Satamanostureista kuusi tulevat olemaan suurimpia Konecranesin tähän mennessä valmistamia. RTG-tilaus kirjattiin vuoden 2021 ensimmäisellä vuosineljänneksellä ja STS-tilaus vuoden 2020 neljännellä vuosineljänneksellä.

Lue koko tiedote


Aurinkoenergian siirto varmistetaan Rekan suurjännitekaapeleilla Tanskassa

2019 European Energy A/S rakensi 50 MV aurinkovoimapuiston Tanskaan Hanstholmiin yhdessä kumppaninsa Energrid A/S kanssa.

Lue koko tiedote


Etteplan toteuttaa SEO-huoltoasemaverkostolle kuluttajat, yritysasiakkaat ja kauppiaat yhdistävän mobiilipalvelun.

SEOn huoltoasemaverkosto on ottamassa merkittävää digitalisaatioloikkaa ja julkaisee keväällä 2021 useita eri palveluja ja toimintoja kattavan mobiilipalvelun.

Lue koko tiedote

DP World Antwerp Gateway tilasi automaattisten pinoamisnostureiden kaluston Konecranesilta

DP World Antwerp Gateway on tilannut 34 automaattisesta pinoamisnosturista (Konecranes Gottwaldin ARMG-nosturista) koostuvan kaluston Belgian Antwerpenissa sijaitsevaan konttiterminaaliinsa.

Lue koko tiedote