Tietoa alueesta laat 1

Testi teksti laat 1

Etelä-Suomessa, pääkaupunkiseudun välittömässä läheisyydessä, sijaitseva Hyvinkään-Riihimäen talousalue muodostuu Hyvinkään ja Riihimäen kaupungeista sekä Hausjärven ja Lopen kunnista. Talousalue sijaitsee Suomen kasvukäytävällä, joka on Suomen talouskasvun ja kilpailukyvyn ydin. Kasvukäytävällä sijaitsee lähes 50 % maan työpaikoista ja tehdään puolet maan yritysten liikevaihdosta. Hyvinkään-Riihimäen talousalueella ja sen vaikutusalueella on noin 120000 asukasta ja 5600 yritystoimipaikkaa.


Alue tarjoaa tehokkaan cityasumisen helppouden unohtamatta mahdollisuutta toteuttaa unelma omakotitalosta riittävän kokoisine tontteineen kauniissa ympäristössä, hyvien yhteyksien varrella. Hyvinkäällä on hieno mahdollisuus hakea englanninkieliseen ja ruotsinkieliseen perusopetukseen ja Riihimäki puolestaan on edelläkävijän roolissa panostanut voimakkaasti robotiikkaopetukseen peruskoulussa. Alueella tarjotaan varhaiskasvatusta päiväkodeissa myös englannin- ja ruotsinkielellä.
Hyvinkään-Riihimäen alueella on loistavat mahdollisuudet viettää vapaa-aikaa ja harrastaa monipuolisesti. Luonto on vertaansa vailla, kaipasitpa sitten vettä, jylhiä erämaisemia tai harjujen huminaa. Alueella on 200 kilometriä opastettuja ulkoilureittejä, 300 urheilu- ja harrasteseuraa sekä 18 kulttuurilaitosta.

Matkailu- ja konferenssi- ja niihin liittyvät oheispalvelut nostavat alueen vetovoiman aivan uudelle tasolle. Hyvinkäällä, luonnonpuiston vieressä, toimii Sveitsin viihde- ja matkailukeskus. Elokuvafestivaali Red Carpet lisää myös alueen vetovoimaa ja tunnettuutta. Riihimäki tunnetaan Kesäkonserteistaan ja Kansainvälisistä Erämessuistaan, Loppi luontomatkailuun liittyvistä palveluistaan ja Hausjärvi yllättävistä ja ihastuttavista kulttuuritapahtumistaan.​​​​​​​ Alueella toimii kolme valtakunnallista museota; Suomen Rautatiemuseo, Suomen lasimuseo ja Suomen metsästysmuseo sekä joukko muita kiinnostavia museoita kuten Hyvinkään taidemuseo ja Riihimäen taidemuseo. Lasten ja nuorten taiteen opetusta ja kulttuuria tarjoaa kulttuurikeskus Villa Arttu. Muita kulttuurielämyksiä tuottavat mm. vuoden teatteriksi valittu Riihimäen teatteri ja konsertti- ja kulttuurikeskus Hyvinkääsali .
​​​​​​​