Näin toimit työnhaussa

#työnhakija


Kesäksi töihin - hyödynnä kesätyöseteli!


Hyvinkään kaupunki

Hyödynnä kesätyöseteli!

Hyvinkään kaupunki tukee 15-25 vuotiaiden hyvinkääläisten nuorten kesätyöllistymistä kesätyösetelillä. Tuki on tarkoitettu yrityksille, yhdistyksille ja säätiöille (tukea ei myönnetä yksityistalouksille, kunnille tai valtiolle). Kesätyösetelin arvo on 350€ / kuukausi. Tuen enimmäiskesto on kaksi (2) kuukautta.


Riihimäen kaupunki

Ke­sä­töi­tä tar­jol­la sa­dal­le 16-19 vuo­ti­aal­le mo­nen­lai­sis­sa teh­tä­vis­sä!

  • Hakuaika on 1.-28.2.2023
  • Tutustu kaupungin kesätyötarjontaan ja hakuohjeisiin. Paikkakohtaiset hakulinkit päivittyvät tammikuun lopussa hakuilmoituksiin.

​​​​​​​

Hausjärven kunta

Työllistämislisän ehtoja päiviettään parhaillaan. Lisäämme tietoa ohjeiden täsmentyessä. Pahoittelut katkoksesta.


Lopen kunta

Lopen kunta tukee nuorten kesätyöllistämistä myöntämällä Lopella toimiville yrittäjille nuorten työllistämiseen rahallista tukea. Työllistämislisän ehtoja päiviettään parhaillaan. Lisäämme tietoa ohjeiden täsmentyessä. Pahoittelut katkoksesta.


Alla olevien kuvakkeiden kautta pääset kunkin kunnan kesätyön sivuille.Itsensä esittely ja oman osaamisen esiintuominen on työnhaussa tärkeää

Työnhaku

Sitkeys palkitaan. Joskus on sanottu, että työnhakeminen käy työstä, niin se usein onkin. Hakijoita on paljon ja yleensä vain yksi saa paikan. Joten voit todennäköisesti joutua tekemään useita hakemuksia ennenkuin työllistyt. Älä lannistu.

Hyvä CV eli ansioluettelo auttaa hakijaa markkinoimaan itseään

Usein työnhaku tapahtuu järjestelmän kautta mihin syötät tietosi, mutta jossain hauissa voit tarvita myös ansioluetteloa eli CV:tä. CV on tiivistelmä erilaisista työkokemuksistasi. Älä pelästy, mikäli niitä ei vielä ole, voit kertoa harrastuksistasi, mahdollisesta tietotekniikkaosaamisestasi ja kielitaidosta.

Mikäli olet toiminut erilaisissa luottamustehtävissä koulussa, kerro niistä tai jos olet toiminut harrastustoiminnassa muun muassa ryhmänvetäjänä kerro myös siitä.

Kerro itsestäsi selkeästi

Kerro ne kaikki olennaiset asiat, jotka kuvaavat sinua mahdolliselle työnantajallesi. Hän haluaa tietää, millainen olet, mitä osaamista sinulle on, mistä olet kiinnostunut ja miksi juuri tämä työpaikka kiinnostaa.

Työhaastattelu toteutetaan kasvokkain, puhelimitse tai verkossa

Hakijoiden joukosta valitaan usein muutama henkilö haastatteluun. Se voi olla aluksi puhelinhaastattelu, verkossa tapahtuva tai kasvokkain f2f.

Haastattelussa keskustellaan sinusta, tehtävästä ja yrityksestä. Haastattelutilanne voi olla jännittävä ja voi unohtaa mitä kysyä, mutta voit ennakoida ja miettiä valmiiksi kysymyksiä, joita haluat tietää tulevasta työstä ja työpaikasta.

Mieti millainen olet, joudut varmasti kertomaan itsestäsi asioista, mitä et ole ehkä aiemmin pohtinut. Haastattelu voi olla myös ryhmähaastattelu, jossa on useampi haastateltava samaan aikaan haastattelussa. Haastattelijoita voi olla myös useampi kuin yksi.

Haastattelu on keskustelua, jossa sinä saat itseäsi kiinnostavaa tietoa ja mahdollinen työnantaja itseään kiinnostavaa tietoa. Työnhakua prosessi päättyy joko valintaan ja tarjoukseen työsopimuksesta tai tietoon, ettei valinta kohdistunut sinuun tällä kerralla.