Kesäduuni 23

#Kesäduuni 23, haastaa alueen yritykset palkkaamaan nuorenNuoren työntekijän palkkaaminen on yhteiskunnallisesti merkittävä teko. Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari haluaa heittää julkisen haasteen alueemme yrityksille ja yrittäjäjärjestöille, kunnille ja julkisoimisteisille yhtiöille; autetaan nuoria kohti tulevaisuuden uria, palkkaa nuori kesäduuniin 2023.
Haluamme myös haastaa nuoria työnhakemiseen ja oman osaamisen esittelyyn sekä hakemusten tekemiseen tai täyttämiseen.

Kesäduuni on usein nuoren ensimmäinen työpaikka, jossa aletaan kartuttamaan kaikille niin tärkeitä työelämäntaitoja. Se kasvattaa vastuunkantamista ja auttaa nuorta myös oman tulevaisuuden urapolun valinnassa.

​​​​​​​Palkatessaan nuoren, yritys voi myös samalla kasvattaa itselleen tulevaisuuden potentiaalia. Nuoren palkkaaminen voi olla yritykselle hyvä sijoitus myös yrityksen kehityksen kannalta. Nuoret voivat tuoda yritykseen uusia ideoita, mikäli heitä vain kuunnellaan.

Nuorella työntekijällä tarkoitetaan alle 18-vuotiasta ja huomioitavaa on että 15 vuotta täyttänyt nuori voi tehdä ja myös päättää työsopimuksensa itse. Työ ei saa vahingoittaa nuoren terveyttä tai kehitystä ja tehtävä ei saa olla liian vastuullinen ikään nähden. Myös nuoren osalta työn opastukseen ja valvontaan on kiinnitettävä erityistä huomiota.